Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 12:37

Η πανδημία του κορωνοϊού «ανέβαλε» και τη δίκη που αφορά στις μισθολογικές διακρίσεις που παρατηρούνται στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Η ακροαματική διαδικασία, επρόκειτο να διεξαχθεί στις 5 Μαΐου , ωστόσο ο δικαστής, Γκάρι Κλάουσνερ, αποδέχθηκε το αίτημα των δύο πλευρών για καλύτερη προετοιμασία και όρισε την δίκη για τις 16 Ιουνίου.

Σημειώνεται, πως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ έχει επιβάλει περιοριστικά μέτρα στην αμερικανική πολιτεία, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως είναι γνωστό, οι παίκτριες της εθνικής γυναικών, που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2019 στην Γαλλία, με επικεφαλής την Μέγκαν Ραπίνο αποφάσισαν πέρυσι να μηνύσουν την ομοσπονδία, κατηγορώντας τους αρμόδιους φορείς για μισθολογική διάκριση λόγω φύλου. Απαιτούν 66 εκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενες και τον νόμο για τα δικαιώματα των πολιτών. Οι καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι δεν πληρώθηκαν δίκαια σε σύγκριση με τους παίκτες της εθνικής ομάδας ανδρών.

Αυτό που εξόργισε τις Αμερικανίδες διεθνείς, ήταν ο ισχυρισμός ότι ένας άνδρας που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα, απαιτεί υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων, όπως μεγαλύτερη ταχύτητα και δύναμη, σε σχέση με μία γυναίκα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 12:38

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροCEO Zoom: Πως έγινε πλέον δισεκατομμυριούχος εν μέσω πανδημίας – Μπήκε στη λίστα του Forbes
Επόμενο άρθροΕνημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα (live)