Στον Άρειο Πάγο θα συζητηθεί σήμερα η αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας σε βάρος της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο.

 

Η υπόθεση της 53χρονης, η οποία μπήκε φυλακή για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού για να προσληφθεί ως καθαρίστρια, απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, όταν πριν από μερικούς μήνες καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών οδηγήθηκε στις φυλακές Ελαιώνα.

 

Η 53χρόνη καθαρίστρια καταδικάστηκε στη χαμηλότερη προβλεπόμενη ποινή, αυτή των δέκα ετών. Ωστόσο, αυτό, δυστυχώς, της στέρησε την ελευθερία της λόγω των μεγάλων ποινών που προβλέπει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

 

Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, και αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η υπεράσπιση της 53χρονης, το ζήτημα φτάνει ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

Μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η 53χρόνη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

 

Το ζήτημα πλέον θα λυθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με την απόφαση που θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε άνοδο οι τιμές πετρελαίου
Επόμενο άρθροΝέα συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν