Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2022, 16:17

Με απολογισμό εκτεταμένα επεισόδια, φθορές, δύο μισάωρες διακοπές και 17 συλλήψεις ολοκληρώθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, που βρήκε νικητές τους «πράσινους», οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στις συγκεκριμένες συλλήψεις για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

Ειδικότερα, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, εξύβρισης, απείθειας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Αφού διενεργήθηκαν έλεγχοι, βρέθηκαν στην κατοχή τους και στη συνέχεια κατασχέθηκαν:

  • 18  βεγγαλικά
  • 12 ναυτικές φωτοβολίδες
  • 10 καπνογόνα
  • 10 βεγγαλικά με φυτίλι
  • 2 πυρσοί

Στον αρμόδιο Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δράστες.

Επίσης, η έρευνα συνεχίζεται για την αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων στα επεισόδια, τόσο εντός όσο και εκτός του Σταδίου. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας του γηπέδου μέσω των οποίων ενδέχεται να προκύψει περισσότερο υλικό.

 

 

 

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2022, 16:19

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι παροχές
Επόμενο άρθροΥπεγράφησαν οι συμβάσεις ανάμεσα σε Δήμο Αθηναίων/Κυβέρνηση, Ερασιτέχνη, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τράπεζες