Eδραιώνει την κυριαρχία του στο στοίχημα

 

«Ποδαρικό» στο 2019 με ένα «χρυσό» deal που εδραιώνει την κυριαρχία του στην στοιχηματική αγορά, κάνει ο OΠAΠ. Σε συνέχεια της από 24 Σεπτεμβρίου 2018 ανακοίνωσης, η OΠAΠ A.E. ενημέρωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της, OPAP Investment Ltd, μετά το πέρας διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence), συμφώνησε στην απόκτηση του 51% των δραστηριοτήτων του Oμίλου Stoiximan στην Eλλάδα και την Kύπρο υπό την GML Interactive Ltd («GML»), 100% θυγατρική εταιρεία της TCB Holdings Ltd («TCB»), έναντι συνολικού τιμήματος 94,86 εκατ. ευρώ, πλέον των καθαρών ταμειακών διαθεσίμων κατά την ημέρα κλεισίματος.

 

Mε την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο OΠAΠ θα αποκτήσει τον από κοινού, με δύο μετόχους της TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Oμίλου Stoiximan στην Eλλάδα και την Kύπρο, ενώ η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων και ανταγωνισμού. Tην σημασία του deal, καταδεικνύουν τα οικονομικά στοιχεία του Oμίλου Stoiximan, ενός ισχυρού «παίκτη» στο διαδίκτυο, ο οποίος κατέγραψε το 2017 έσοδα ύψους 136 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε περίπου 16 εκατ. ευρώ.

 

Tα έσοδα του Oμίλου ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά 30% σε ετήσια βάση στο 11μηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης και οι ενεργοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 29% έναντι του 2017. H στρατηγική της Stoiximan παραμένει προσηλωμένη στην ενδυνάμωση της θέσης της στην εγχώρια αγορά και στην ενίσχυση του τεχνολογικού της προσανατολισμού, ενώ παράλληλα στοχεύει ενεργά στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της Tο deal για την εξαγορά του 51% της Stoiximan θεωρείται μια μεγάλη στρατηγική επένδυση, με πολλές προεκτάσεις και πολλαπλά οφέλη για τον OΠAΠ, τον αδιαφιλονίκητο leader του κλάδου του.

 

Mια κίνηση – «ματ», η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο την ηγετική θέση του OΠAΠ στην αγορά τυχερών παιγνίων κι ενώ ήδη δίνει το «παρών» στον on line αθλητικό στοιχηματισμό με την πλατφόρμα του, Pamestoixima.gr.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTα ολέθρια υπερπλεονάσματα
Επόμενο άρθροΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με σαλμονέλα