Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, 21:41

Η Ισπανία επικράτησε 10-5 της Κροατίας στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και ανανέωσε το… ραντεβού της με την Ιταλία στον τελικό, όπου θα επιζητήσει να πάρει ρεβάνς για την ήττα του 2019 στη Γκουανγκζού. Η ανανεωμένη «χρβάτσκα» του Ιβιτσα Τούτσακ, από την πλευρά της, θα τεθεί αντιμέτωπη με την εθνική μας ομάδα το μεσημέρι της Κυριακής (3/7, 15:30) στον «μικρό» τελικό, διεκδικώντας να πάρει μετάλλιο για όγδοη διαδοχική διοργάνωση.

Η Κροατία προηγήθηκε 3-2 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια εγκλωβίστηκε πλήρως από την ισπανική άμυνα και τον 20χρονο τερματοφύλακα Ουνάι Αγκίρε, που «κατέβασε ρολά» στην εστία του. Οι Ιβηρες κράτησαν «άσφαιρους» τους αντιπάλους τους για πάνω από 14 λεπτά και με δύο διαδοχικά γκολ του Γρανάδος προηγήθηκαν 5-3. Ακολούθως και οι Ισπανοί «σίγησαν» επιθετικά για περίπου οκτώ λεπτά, αλλά οι «χρβάτσκι» δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευθούν και ο νεαρός Σαναούχα άνοιξε την «ψαλίδα» της διαφοράς στα τρία γκολ (6-3 και 7-4), που η Κροατία δεν έδειξε ποτέ σε θέση να καλύψει. Αντίθετα, η «ρόχα» ξέφυγε ακόμη περισσότερο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, που τη φέρνει στον τελικό ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για έβδομη φορά στην ιστορία της.

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Κροατία συναντήθηκαν και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και αναδείχθηκαν ισόπαλες 8-8. Αντίστοιχα, στην Α΄ φάση είχαν αναμετρηθεί και οι δύο φιναλίστ, με την Ισπανία να νικά την Ιταλία 14-12.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-0, 2-2, 3-0

Τα γκολ:

Ισπανία: Γρανάδος 4, Μάγιαρακ 2, Σαναούχα 2, Μουναρίθ, Μπούστος

Κροατία: Ζούβελα, Μπούκιτς 2, Χάρκοφ, Μπάσιτς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, 21:43

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρυσό μετάλλιο ο Μακρυγιάννης στα 100μ. ύπτιο
Επόμενο άρθροΠολλοί Βολιώτες αναζήτησαν τη δική τους ” Ημέρα Καριέρας”