Τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες αποφάσισε να εξετάσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη. To KKE ζητά πάντως να γίνουν οι καταθέσεις χωρίς προστασία.

Η «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» όπως είναι οι κωδικοί των ονομάτων, θα καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Τη Δευτέρα θα καταθέσει η πρώην αντιειεσαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική ζήτησε από τους αρμόδιους εισαγγελείς να ακολουθηθεί η διαδικασία του περασμένου Δεκεμβρίου για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ θεωρείται σίγουρη η «φυσική παρουσία», δηλαδή στον ίδιο τόπο και οι βουλευτές της Προανακριτικής και οι εισαγγελείς, όπως και οι μάρτυρες.

Την Πέμπτη αναμένεται να καταθέσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Τζανακόπυλος και Π.Πολάκης.

Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι υποχρεωμένοι πλέον να απαντήσουν σε όλα και δεν έχουν δικαίωμα να αλλοιώσουν ή να αποκρύψουν στοιχεία, επισήμανε ο εισηγητής της ΝΔ στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης Θανάσης Πλεύρης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος».

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «μπορεί σε αυτή τη δυναμική διαδικασία, αναλόγως και των αιτημάτων που θα θέσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, να χρειαστεί να εξεταστούν και αυτά. Κατά βάση όμως, η επιτροπή θα είναι εντός χρονοδιαγράμματος ( 17 Μαρτίου), χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια παράταση 10 έως 15 ημέρων».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Σέρβος Γιοβάνοβιτς διαιτητής στο ΑΕΛ-ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΚληρώνει για Σιόβα στην Βαλένθια