Την Κρήτη ανέδειξαν ως πέμπτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό (Best Destinations in the World – Travelers Choice Awards), οι χρήστες της διεθνούς εμβέλειας τουριστικής πλατφόρμας “trip advisor”, αποτέλεσμα που αποδεικνύει πως το νησί αποτελεί κορυφαίο διεθνή προορισμό για το 2019.

 

Η Κρήτη καταλαμβάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μια θέση πάνω από τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Βαρκελώνη, αλλά κι απ’ όλους τους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μαζί με το Μπαλί της Ινδονησίας, τα μοναδικά νησιά που είναι στην πρώτη δεκάδα των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών της υφηλίου.

 

“Ασφαλώς πρόκειται για μια διάκριση που αποδεικνύει πως το τουριστικό όνομα της Κρήτης είναι πολύ ισχυρό”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που πρόσθεσε πως, ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού του νησιού, τους δήμους και το αρμόδιο υπουργείο, θα συνεχιστεί η προώθηση της Κρήτης ως ξεχωριστού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού, ο οποίος διαθέτει -όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης- “πλούσιο φυσικό περιβάλλον, πολιτισμό, μοναδική διατροφή και προϊόντα”.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη θέση της κατάταξης είναι το Παρίσι και ακολουθούν το Λονδίνο και η Ρώμη.

 

Ο κ. Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, επισημαίνοντας πως “η διάκριση αυτή αναδεικνύει το έργο που επιτελούν. Εμείς θα λειτουργούμε πάντα υποστηρικτικά σε κάθε πρωτοβουλία, προβολής, ανάδειξης και στήριξης του νησιού μας”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροEκδήλωση της Isalos.net στο Λονδίνο
Επόμενο άρθροΧρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα