Σε αναζήτηση νέου επενδυτή KKR και πιστώτριες τράπεζες για την Notos Com ο οποίος θα δεχθεί να υποκαταστήσει την Pillarstone, αναλαμβάνοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από την υφιστάμενη συμφωνία αναδιάρθρωσης. Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί την ταχύτερη διαδικασία για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Pillarstone είχε υπογράψει, πριν μερικούς μήνες, με τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Notos και τους μετόχους της συμφωνία αναδιάρθρωσης, βάσει της οποίας θα αναλάμβανε το σύνολο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης (7+7 εκατ. ευρώ) και θα μετατρέπονταν σε βασικό μέτοχο της εταιρείας, με τις τράπεζες να ρυθμίζουν, εκ νέου, τα χρέη και την οικογένεια Παπαέλληνα να παραμένει στο τιμόνι, διατηρώντας μειοψηφικό μετοχικό ποσοστό.

 

Ένα μέρος της παραπάνω συμφωνίας έχει ήδη συντελεστεί με την Pillarstone να βάζει περίπου 7 εκατ. ευρώ, πριν η KKR αποφασίσει (σ.σ. το Δεκέμβριο του 2018) να κλείσει πρακτικά την εν Ελλάδι θυγατρική της, η οποία είχε συσταθεί με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες, όσον αφορά στη διαχείριση προβληματικών εταιρικών δανείων.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η KKR βρίσκεται σε συζητήσεις με τρία – τέσσερα private equity funds. Εφόσον κλείσει συμφωνία με ένα εξ αυτών, ανοίγει ο δρόμος η συμφωνία αναδιάρθρωσης να υλοποιηθεί ως τις 30 Ιουνίου ή το αργότερο ως την 30η Σεπτεμβρίου.

 

Ο νέος επενδυτής θα αναλάβει να καταβάλει στο πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης περίπου 7 εκατ. ευρώ στην Notos Com, μέσω ΑΜΚ, και να δώσει στην Pillarstone τα περίπου 7 εκατ. ευρώ που έχει βάλει ως τώρα στην εταιρεία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουνίου
Επόμενο άρθροO Άγγελος Πλακόπητας σε αναζήτηση αγοραστών ή «συμπαικτών» για ICAP- Eυρωκλινική