Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αφήνει το αποτύπωμά του σε όλη τη χώρα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, καθώς όπως σημείωσε σχετίζεται με την καθημερινότητα των πολιτών.
Όσον αφορά στις υποδομές στην πρώτη γραμμή βρίσκονται η ολοκλήρωση του Ε65, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο ΒΟΑΚ και ο άξονας Πάτρας-Πύργου.
Πρόκειται για έργα που παρουσίασαν σημαντικές καθυστερήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής και που πλέον ξεμπλοκάρουν.

Στόχος για τα μεγάλα δημόσια έργα: η επιτάχυνση των διαγωνιστικών διαδικασιών και η μείωση του κόστους.

Επί τάπητος και οι μεταφορές: μετρό, αστικές συγκοινωνίες και τα σιδηροδρομικά έργα, όπως και το θέμα της οδικής ασφάλειας, το οποίο όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Πρωθυπουργός αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Έμφαση δίνεται και στην ενεργοποίηση της Ανεξάρτητης Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα αποτελεί εξέλιξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ενώ όσον αφορά στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για τα Υδατοδρόμια: η εκτίμηση είναι ότι το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο θα λειτουργήσει πριν από το καλοκαίρι.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ κοινή τους αγάπη για την Eurovision (video)
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Ατομικό ο Ολιβέιρα