Στο Μαυροβούνιο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών της χώρας.

«Η ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ, όπως επίσης και η ένταξη των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών, αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Ελλάδα. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευημερία στην περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα σήμερα με τον κ. Νταρμάνοβιτς, αλλά και τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό Ντούσκο Μάρκοβιτς και τον πρόεδρο της Βουλής, Ιβάν Μπράτζοβιτς, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των «εξαιρετικών διμερών σχέσεων, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τις ευρωπαϊκές και τις περιφερειακές εξελίξεις».

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ελλάδος να αναζωογονηθεί η Διαδικασία Διεύρυνσης, θα διοργανωθεί στις 24 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, υπουργική διάσκεψη με τη συμμετοχή χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και των γειτονικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε διάφορους τομείς στις ήδη πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, όπως «στο εμπόριο, την ενέργεια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την έρευνα, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ, η οποία ελπίζουμε ότι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον».

Πρόσθεσε δε, πως στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «την επιτυχημένη αποστολή αστυνόμευσης του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου», από Ελλάδα και Ιταλία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο132 νεκροί στην Κίνα-Κρούσματα σε 17 χώρες-Γενετική ανάλυση του ιού από Έλληνες ερευνητές (video)
Επόμενο άρθροΣεισμική δόνηση 4,5 R νοτιοανατολικά της Ρόδου