Στο μικροσκόπιο της Aντιτρομοκρατικής έχει μπει το πλούσιο υλικό που βρέθηκε στο κρησφύγετο του αποκαλούμενου τοξοβόλου. Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του Γιάννη Μιχαηλίδη και των 2 γυναικών, η αντιτρομοκρατική εντόπισε το κρησφύγετό τους, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στα Πατήσια. Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει η μια από τις συνεργούς, τον περασμένο Σεπτέμβριο, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητά της.

Εννέα ημέρες μετά τη σύλληψη του Γιάννη Μιχαηλίδη και των δύο συνεργών του, στην αντιτρομοκρατική έφτασε η πληροφορία ότι η Δήμητρα Βαλαβάνη τους προηγούμενους μήνες επισκέπτονταν συχνά ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο.

Στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, κλιμάκιο της υπηρεσίας έφτασε στο διαμέρισμα και βρήκε έναν νεαρό να καθαρίζει τα δωμάτια. Όπως διαπιστώθηκε τον είχε πληρώσει ένα άγνωστο άτομο που θεωρείται πως είναι μέλος της ομάδας του τοξοβόλου.

Το πρωί της Πέμπτης, συναντήθηκαν κοντά στην Ομόνοια τον πλήρωσε 60 ευρώ, και του έδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος. Του είπε να τα αφήσει όταν τελειώσει τον καθαρισμό, κάτω από το χαλάκι της πόρτας.

«Την Τετάρτη μου τηλεφώνησε στο κινητό μου, ένας νεαρός και μου είπε να καθαρίσω το σπίτι καθώς είχε πεθάνει ο αδελφός του, και μου ζήτησε να κρατήσω ότι μου χρειάζεται και τα υπόλοιπα να τα πετάξω. Ήταν 25 με 28 ετών, μετρίου αναστήματος, φορούσε κουκούλα μέχρι το ύψος των ματιών, και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα χαρακτηριστικά του προσώπου του», είπε ο καθαριστής στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κάποιες ντουλάπες ήταν ανοιχτές και τα δωμάτια αναστατωμένα, που σημαίνει πως κάποιος είχε φροντίσει να αδειάσει το σπίτι, παίρνοντας χρήματα ή και όπλα.

  • Στο κρησφύγετο βρέθηκαν
  • Drone
  • 2 κάρτες μνήμης, με δύο αντάπτορες
  • Κάρτα sim
  • Πολυμηχάνημα – εκτυπωτής
  • Κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim
  • Φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη
  • Τάμπλετ και 3 στικάκια
  • Σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά.
  • Ρούχα και υποδήματα.

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει με τα πραγματικά της στοιχεία η Δήμητρα Βαλαβάνη, η οποία έδινε ενοίκιο 300 ευρώ από το Σεπτέμβριο του 2019, δεν το είχε δηλώσει στην εφορία και τα χρήματα τα έδινε πάντα «μαύρα» και δύο μήνες μπροστά.

Το προφίλ του «Τοξοβόλου του Συντάγματος»

Ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης έγινε γνωστός ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος» όταν το Φεβρουάριο του 2011 κατά τη διάρκεια επεισοδίων σήκωσε το τόξο για να ρίξει βέλος προς το Κοινοβούλιο και την αστυνομία.

Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ήταν γνώριμος των αρχών καθώς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην Αθήνα.

Το 2013 είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε στη συνέχεια. Το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς. Η συμπλοκή είχε γίνει το 2011 στην Πεύκη και τότε είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Γιάννης Μιχαηλίδης απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Δύο μήνες μετά συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαίας, με λεία 150.000 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία μετά τη σύλληψή του στις 29 Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή, γενετικό υλικό του ταυτοποιήθηκε σε κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.

Ο τοξοβόλος κατά τη σύλληψη του κατείχε πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του και στοιχεία Νικόλαος Σαχτούρης.

Παρουσία του Μιχαηλίδη προκύπτει, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, σε περιστατικό στη Χαλκιδική τον περασμένο Δεκέμβρη. Τότε ο 32χρονος, μια γυναίκα και άγνωστοι συνεργοί τους, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, κλείδωσαν αστυνομικό στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και διέφυγαν.

Γνωστή στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήταν και η 28χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου που συνελήφθη με τον τοξοβόλο στην Αγία Παρασκευή. Είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2017 στον Αγιο Δημήτριο ως συνεργός τής τότε καταζητούμενης για τρομοκρατία Πόλας Ρούπα. Είχε εξαφανιστεί, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί, λίγο πρίν την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», το οποίο την καταδίκασε σε πολυετή κάθειρξη.

Κατά τη σύλληψή της στην Αγία Παρασκευη έφερε πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία «Ζωή Λαμπίρη».

Η 26χρονη Δήμητρα Βαλαβάνη, είναι η γυναίκα που οδηγούσε το κλεμμένο τζίπ κατά την επιχείριση της Ανιτρομοκρατικής στην Αγία Παρασκευή. Έφερε πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία της και στοιχεία «Μαρίνα Πέτρου». Κατά το παρελθόν η 26χρονη είχε προσαχθεί στις αστυνομικές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Ελληνική Αστυνομία
Ρεπορτάζ: Ζ. Κακκαβάς, Γ. Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων για τα νησιά του Αν. Αιγαίου- Η προκήρυξη
Επόμενο άρθροΒρέθηκε το κρησφύγετο του τοξοβόλου στα Πατήσια – Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής (video)