Θα βραβευθεί μαζί με τον Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

Στη Γερμανία βρίσκεται από χθες ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου η οποία διεξάγεται από τη δεκαετία του ’60, είναι η σημαντικότερη διεθνής διάσκεψη για θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.

 

Ο κ. Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σχετικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ και θα αναφερθεί στη σημασία που έχει η ανάδειξη ενός νέου οράματος συνεργασίας, διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων, απέναντι στην λογική της αδράνειας, της εθνικής περιχαράκωσης και του εθνικισμού.

 

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναφερθεί: στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια, στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, στην επίλυση του Μακεδονικού και την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στο ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και στις προοπτικές των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων.

 

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους (μεταξύ οποίων και σειρά αμερικανούς γερουσιαστές), καθώς και με στελέχη των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας.

 

Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Πρωθυπουργός πρόκειται να βραβευθεί μαζί με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ζάεφ με το βραβείο Ewald von Kleist για την προσφορά τους στην διεθνή ειρήνη και την ειρηνική επίλυση διαφορών, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα μήνυση για την τραγωδία στο Μάτι
Επόμενο άρθροΘα ήθελα να ευχαριστήσω Τσίπρα-Ζάεφ για το θάρρος που επέδειξαν