Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι αφίξεις των ηγετών και των εκπροσώπων των χωρών που μετέχουν στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι.

Εμφατικά

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του θα τονίσει εμφατικά τον ρόλο της Ελλάδας στη σταθερότητα και ασφάλεια στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα υπογραμμίσει ότι τα ξένα στρατεύματα, οι ξένοι μαχητές και οι ξένοι μισθοφόροι πρέπει να αποχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε η Λιβύη να περάσει στο δρόμο προς την ομαλοποίηση και να ορίσει το μέλλον της χωρίς παρεμβάσεις τρίτων.

Θα δηλώσει ακόμα την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποια βοήθεια χρειαστεί ώστε να πετύχει η εκλογική διαδικασία και θα ευχαριστήσει τη Γαλλία για την πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Τουρκία «σύρθηκε» στη διάσκεψη για τη Λιβύη – Τα 3 σημεία-κλειδιά

Διαβάστε επίσης: Λιβύη – Διεθνής Διάσκεψη σήμερα στο Παρίσι παρουσία για πρώτη φορά της Ελλάδας

Για πρώτη φορά

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα λάβει μέρος σε τόσο υψηλού επιπέδου διεθνή συνάντηση για τη Λιβύη, μετά από πρόσκληση του Εμανουέλ Μακρόν στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι στο τέλος Σεπτεμβρίου για την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας εγκαθίδρυσης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Σύρθηκε

Επισημαίνεται επίσης ότι τελικώς η Τουρκία «σύρθηκε» στη διάσκεψη για τη Λιβύη καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε τελικώς να μην μποϊκοτάρει τη διεθνή διάσκεψη, όπως αρχικά είχε εκδηλώσει αντιδρώντας έτσι στην συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓΣΕΕ – Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι – Να διερευνηθούν τα εργατικά ατυχήματα στην ομώνυμη ταινία
Επόμενο άρθροΧαλάνδρι – Η 12χρονη έσπρωξε και «αφόπλισε» τη μητέρα της – «Γιατί το κάνεις αυτό στον μπαμπά μου;»