Για τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου

 

Στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – Αραβικού Συνδέσμου, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

 

Αύριο το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πρώτη ολομέλεια της συνόδου, όπου θα συζητηθεί η ενίσχυση της ευρω-αραβικής συνεργασίας και η από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο της συνόδου.

 

Στις 9:45 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άμπουλ Γέιτ και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη σύνοδο -σε περιορισμένη σύνθεση- με θέμα την από κοινού αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων αλλά και στη δεύτερη ολομέλεια της συνόδου.

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη σύνοδο κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου έχει ως εξής:

 

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

 

17.00 : Επίσημη υποδοχή αντιπροσωπειών και τελετή έναρξης της Συνόδου ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου.

 

17.50 : Πρώτη Ολομέλεια Συνόδου με θέμα «Enhancing the Euro-Arab partnership and addressing global challenges together – part 1»

 

20.15: Επίσημο Δείπνο

 

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου

 

9.45: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού συνδέσμου κ. Aboul Gheit.

 

10.30: Σύνοδος σε περιορισμένη σύνθεση με θέμα «Addressing regional challenges together».

 

12.00: Δεύτερη ολομέλεια Συνόδου με θέμα «Enhancing the Euro-Arab partnership and addressing global challenges together – part 2».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιεκόπη το Ξάνθη-Λεβαδειακός
Επόμενο άρθροΈκλεισε λόγω χιονόπτωσης και η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης