Στο στόχαστρο βρέθηκε η γνωστή τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι για την ψήφο της στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, αφού επέλεξε να ψηφίσει τον δισεκατομμυριούχο Ρικ Καρούζο, στην κούρσα του για τη δημαρχία του Λος Άντζελες.

Η Κέιτι Πέρι ψήφισε τον 63χρονο πολιτικό στις ενδιάμεσες εκλογές, τον οποίο πολλοί αποκαλούν «ψευτοδημοκράτη» επειδή ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με τους Ρεπουμπλικανούς και έχει χρηματοδοτήσει τον γερουσιαστή Μιτς ΜακΚόνελ και τον πρώην πρόεδρο Τζόρτζ Γ. Μπους, δηλαδή πολιτικούς που έχουν στηρίξει πολιτικές κατά των αμβλώσεων.

Οι αμβλώσεις αποτελούν ένα ευαίσθητο θέμα στις ΗΠΑ, με 4 πολιτείες να διεξάγουν δημοψηφίσματα για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν για το ζήτημα αυτό επί τη ευκαιρία των ενδιάμεσων εκλογών, μετά την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να μην τις συμπεριλαμβάνει ως συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών.

Ένας κωμικός, ο Τράβον Φρι, «έκραξε» την Κέιτι Πέρι μέσω Twitter όταν έμαθε για την ψήφο της, γράφοντας: «Όσο και αν οι δεξιοί προσπαθούν να το εκφράσουν αλλιώς, η ψήφος της Κέιτι Πέρι στον Ρικ Καρούζο αποτελεί ένδειξη ότι μια πλούσια λευκή γυναίκα ψηφίζει έναν ψευτοδημοκράτη, κάτι που δεν θα επηρεάσει τη δικιά της ποιότητα ζωής αλλά θα επιδεινώσει την ποιότητα των υπόλοιπων πολιτών».

Ένας άλλος χρήστης «έκραξε» την Κέιτι Πέρι, γράφοντας ότι «το να ανεβάζει στο Twitter ένα βίντεο υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση και παράλληλα να ψηφίζει τον Ρικ Καρούζο, θα ήταν ξεκαρδιστικό αν δεν ήταν οδυνηρά χαζό».

Ενώ ένας άλλος νιώθει απογοητευμένος από την ψήφο της Κέιτι Πέρι, λέγοντας ότι ψηφίζει έναν πολιτικό με «αδιάφορη και βλαβερή πολιτική κατά των αστέγων και με ιστορικό δωρεών σε οργανώσεις και κινητοποιήσεις κατά του δικαιώματος στην άμβλωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: «Δεν μπορείτε να πάτε στα 12 μίλια νότια της Κρήτης γιατί η Γαύδος είναι τουρκική»
Επόμενο άρθροIt’s the Economy… stupid | in.gr