Φυλάσσονταν σε ιδιωτικές συλλογές για περισσότερα από 200 χρόνια και σήμερα παρουσιάζονται στο Ντουμπάι: κοσμήματα που κάποτε ανήκαν στη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα εκτίθενται προς τέρψιν των συλλεκτών προτού βγουν στο σφυρί στη Γενεύη τον επόμενο μήνα.

 

Την ώρα που ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s κάνει λόγο για «μία από τις σημαντικότερες βασιλικές συλλογές κοσμημάτων που δημοπρατούνται», τα επτά κοσμήματα παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Βασιλικά Κοσμήματα από τον οίκο των Βουρβόνων- Πάρμας» που περιλαμβάνει επίσης και άλλα κομμάτια από την πλούσια ιστορία της δυναστείας.

 

Στα κοσμήματα της Γαλλίδας βασίλισσας περιλαμβάνονται ένα φυσικό μαργαριτάρι 49 καρατίων και ένα διαμαντένιο μενταγιόν, όπως επίσης κολιέ, καρφίτσες και σκουλαρίκια η αξία των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μετά το Ντουμπάι, τα κοσμήματα θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις και σε άλλες πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ πριν από τη δημοπρασία τους στη Γενεύη τον Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠετυχημένο το Financial Fair Play
Επόμενο άρθροΑκόμη ένας συριζαϊκός θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας