Μοιράζει δώρα η κυβέρνηση ενόψει Χριστουγέννων αλλά και προεκλογικής περιόδου, η οποία έχει αρχίσει για τα καλά όπως διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις κινήσεις στο πολιτικό μέτωπο της χώρας.

 

Μετά την μεγάλη νίκη να μην μειωθούν οι συντάξεις από το νέο έτος αλλά και την μικρή αύξηση που υποσχέθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, το Μαξίμου μελετά την επαναφορά της 13ης σύνταξης αλλά και του 13ου μισθού.

 

Πληροφορίες από το περιβάλλον της κυβέρνησης αναφέρουν πως η επαναφορά αυτή έχει να κάνει με εκείνους που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

 

Ουσιαστικά το σενάριο που επεξεργάζεται το Μαξίμου έχει να κάνει με το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σε έναν βαθμό και σε ό,τι αφορά σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους θα μετατραπεί σε δώρο Χριστουγέννων.

 

Δηλαδή να παίρνουν μόνιμα το κοινωνικό μέρισμα όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και να ονομαστεί 13η σύνταξη.

 

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί για τρίτη χρονιά και έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται την παγιοποίησή του, με τη μορφή δώρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Δικαιούχοι θα είναι όσοι σήμερα είναι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος.

 

Το ποσό που θα λαμβάνουν δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι το ίδιο που προβλέπεται από το κοινωνικό μέρισμα ή ίσο με το δώρο που δικαιούται ο καθένας με βάση τη σύνταξη ή τον μισθό, ενώ ακόμη φαίνεται ότι πρόκειται για μια σκέψη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTέλος εποχής στο ταμπλό
Επόμενο άρθροΠότε θα γίνει η φορολοταρία για τις συναλλαγές Οκτωβρίου