Η Coca-Cola Co. υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στο χαμηλότερο σημείο σε περισσότερα από 10 χρόνια την Πέμπτη, αφού η εταιρεία δημοσίευσε μια απαισιόδοξη πρόβλεψη για το 2019 και τόνισε τα επερχόμενα εμπόδια, όπως οι πιέσεις των νομισμάτων, οι γεωπολιτικές εντάσεις και η εξασθένιση του καταναλωτικού κλίματος. Οι μετοχές της ανταγωνιστικής PepsiCo Inc. υποχώρησαν επίσης.

 

Αν και ο γίγαντας των αναψυκτικών έχει σημειώσει πρόοδο με τα εμπορικά σήματα Diet Coke και Coke Zero Sugar, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μια ευρύτερη πτώση της κατανάλωσης αναψυκτικών ενδέχεται να εξακολουθεί να επιβαρύνει την απόδοσή του. Η Coca-Cola, όπως και οι ανταγωνιστές της στην αγορά ποτών, αντιμετωπίζει επίσης υψηλότερα έξοδα μεταφοράς.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος James Quincey υπολόγιζε σε μια στροφή μακριά από τα αναψυκτικά με ζάχαρη για τη μεγαλύτερη εταιρεία ποτών στον κόσμο. Τώρα, βρίσκεται υπό πίεση να αποδείξει ότι το μεγάλο στοίχημα της επιχείρησής του στην αλυσίδα καφέ της Βρετανίας, την Costa, μπορεί να οδηγήσει την ανάπτυξη.

 

Ο Coca-Cola, όπως και η Pepsi, αύξησε τις τιμές για να αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος – κινήσεις που η εταιρεία είπε ότι προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις των καταναλωτών στο τρίμηνο. Επιπλέον, πούλησε λιγότερους χυμούς, γαλακτοκομικά και φυτικά ποτά. Η επιχείρηση ποτών έχει γίνει πιο ανταγωνιστική στις ΗΠΑ, με το ανθρακούχο νερό, τον εμφιαλωμένο καφέ και άλλες επιλογές που κερδίζουν δημοτικότητα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Amazon εγκαταλείπει το σχέδιο κατασκευής νέων γραφείων στη Νέα Υόρκη
Επόμενο άρθροΗ διατήρηση της ειρήνης και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας διαρκής στόχος