Νέα δημοσκόπηση της Metron Αnalysis παγιώνει την διαφορά της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο σημείο της τριετίας με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει το 37,8% και να εκτοξεύει τη διαφορά στις 10.9 μονάδες.

 

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα τα ΝΕΑ, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει το 26,9% των προτιμήσεων ωστόσο αυτό που γίνεται κατανοητό από τη δημοσκόπηση είναι ότι οι εφεδρείες για το κυβερνών κόμμα εξαντλούνται και τα ρήγματα που δημιουργεί με το εκλογικό σώμα από την πολιτική της συνεχίζουν να διευρύνονται.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα από την Συμφωνία των Πρεσπών που απορρίπτεται συντριπτικά από την κοινή γνώμη υπάρχει πλέον και η αποκαλούμενη ιστορική συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου. Οι χειρισμοί που έγιναν για το θέμα των σχέσεων Κράτους Εκκλησίας και όσα ακολούθησαν με τις προσλήψεις στο δημόσιο προκαλούν μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση. Και αυτή η ζημιά δεν αποτυπώνεται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον κυβερνητικό του εταίρο ο οποίος δημοσκοπικά πνέει τα λοίσθια.

 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εντοπίζονται πλέον στο όριο του στατιστικού σφάλματος καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3% γεγονός το οποίο αντανακλά τα ισχυρά πλήγματα που έχει δεχθεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου από τη Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων αλλά και από το εκκλησιαστικό. Χαρακτηριστικό του χάσματος που έχει δημιουργηθεί είναι και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα

 

Οι εξελίξεις σε αυτά τα θέματα φαίνεται ότι ευνοούν τον Κυριάκο Βελόπουλο το κόμμα του οποίου (Ελληνική Λύση) καταγράφεται πλέον στο 2%.

 

Η δημοσκόπηση της Metron Αnalysis δείχνει πάντως πεντακομματική Βουλή καθώς τόσο το Ποτάμι με 2,5% όσο και η Ένωση Κεντρώων με 2,4% κινούνται αρκετά κάτω από το όριο του 3% που θα τους επιτρέψει την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.

 

Σταθερή στις προτιμήσεις εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 7,2% και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί στην τέταρτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6,9%.

 

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το ΚΙΝΑΛ μετά τις εξελίξεις για το C4i και την εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

 

Στην Πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,2%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα παλεύει να σώσει τις τράπεζες ξανά
Επόμενο άρθροΛηστεία σε σούπερ μάρκετ στο Κερατσίνι