Μειώνονται σήμερα τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων, με την  στήριξητων ιταλικών ομολόγων οι αποδόσεις των οποίων επίσης αποκλιμακώνονται, καθώς φαίνεται Ρώμη και Βρυξέλλες τα βρίσκουν για τον προϋπολογισμό.

 

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου πέφτει κατά έξι μονάδες βάσης και βρίσκεται αυτήν την ώρα (11.55 π.μ.) στο 4,33%. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 408 μονάδες βάσης. Πτωτικά κατά πέντε μονάδες βάσης κινείται η απόδοση του 5ετούς ομολόγου που κυμαίνεται στο 3,41%.

 

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,83%, καταγράφοντας πτώση 11 μονάδων βάσης. Το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού βρίσκεται στις 258 μονάδες βάσης.

 

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,25%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς παραμένει αμετάβλητη στο 0,71%, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,27%.

 

Στον ευρωπαϊκό νότο, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,35%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς να διολισθαίνει επίσης κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,61%.

 

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου βρίσκεται στο 2,82%, παραμένοντας αμετάβλητη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπό τα πρώτα «China-ready» αεροδρόμια της Ευρώπης το Ελ. Βενιζέλος
Επόμενο άρθροΨηφίστηκε το ν/σ για ζητήματα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και χωροταξικά