Τη στροφή των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων ανά τον κόσμο σε αγορές ελληνικών και ιταλικών τίτλων πιθανολογεί ο  οίκος αξιολόγησης  Nomura Asset Management στο Τόκιο.

Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας πρέπει να παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή, ωστόσο η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστιες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις μετά την οικονομική κρίση και οι τομείς αυτοί έχουν βελτιωθεί, ανέφερε ο Σιγκέκι Σακάκι, στρατηγικός αναλυτής της Nomura, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Στην Ιταλία,συμφωνα με τον ιαπωνικό χρηματοοικονομικό κολοσσό, υπάρχουν  πολιτικοί κίνδυνοι, όμως η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί μέχρι του σημείου να τεθεί ζήτημα αποχώρησης από την ευρωζώνη. Οι επενδυτές θα εξακολουθήσουν να ρίχνουν χρήματα στην Ιταλία, όσο τα κρατικά ομόλογα προσφέρουν δελεαστικές αποδόσεις έναντι των γερμανικών. Τα ισπανικά και γαλλικά ομόλογα έχουν γίνει λιγότερο ελκυστικά επειδή τα spreads έχουν μειωθεί πολύ. Ωστόσο οι Ιάπωνες επενδυτές θα συνεχίσουν σε κάποιο βαθμό να τα αγοράζουν, επειδή θέλουν να τοποθετηθούν στην Ευρώπη και οι τίτλοι ενέχουν σχετικά χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκδρομή Γαστρονομίας …μέσω Φρουτοπίας στη Θράκη στις 11-14 Ιούλη
Επόμενο άρθροΗμερίδα από την Πρεσβεία της Σουηδίας