Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέθεσε γεύμα, στα μέλη της Ιεράς Συνόδου με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Το στυγνό εμπόριο ψυχών που κάνει η Τουρκία και η βαναυσότητά της δεν θα περάσει. Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να ευτελίζει τον άνθρωπο, γράφοντας αδίστακτα σελίδες μιας ανελέητης τραγωδίας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει εμπράκτως την Αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, επιβάλλοντας και τις προβλεπόμενες κυρώσεις σ` εκείνους που δεν εκπληρώνουν τις δικές τους υποχρεώσεις Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης»,επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε:

«Καθιστούμε σαφές προς την Τουρκία ότι δεν θα της επιτρέψουμε να συνεχίζει αυτό το στυγνό εμπόριο του ανθρώπινου πόνου το οποίο βιώνουμε αυτόν τον καιρό. Ενός πόνου τον οποίο η ίδια προκάλεσε. Γιατί αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε, του χειμαζόμενου ανθρώπου οφείλονται στη δική της αφροσύνη, όταν ακριβώς επενέβη υπ΄ αυτούς τους όρους και επεμβαίνει συνεχώς παρανόμως, στην εποχή της Συρίας. Λέμε λοιπόν ότι αυτή η βαναυσότητα δεν θα περάσει».

«Κάθε έθνος και ιδιαιτέρως το ημέτερον οφείλει να ιχνεύει το ιστορικό του παρελθόν κατά τοιούτον τρόπο ώστε δι΄ αυτής της αναζητήσεως να επαναλαμβάνει μόνο τα μεγάλα και θαυμαστά, ουχί δε τα ανωφελή και τα επιζήμια», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πηγή:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροH Lufthansa εκπέμπει SOS – Aναζητά κρατική στήριξη και θέλει μειωμένα ωράρια, λόγω κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΝίκη Βόλου στο……..94΄