Για προσπάθεια να αναδείξει ως κεντρικά, θέματα του παρελθόντο ώστε «να βγάλει από το μυαλό του κόσμου την υπερφορολόγηση και τις ήττες στα εθνικά θέματα», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο «OpenTV».

 

«Η στόχευση της κυβέρνησης πηγαίνοντας προς τις εκλογές και επειδή δεν υπάρχει κανένα υγιές πολιτικό κεφάλαιο για να επενδύσουν, είναι η δημιουργία ενός αρρωστημένου διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, μέσω υποθέσεων που ανακυκλώνουν επικοινωνιακά μήνες τώρα», τόνισε ο κ. Κικίλιας, και πρόσθεσε ότι «μέσα στον πανικό τους με την κατάρρευσή τους στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του Σκοπιανού ανέσυραν πολύ νωρίτερα από όσο υπολόγιζαν το θέμα της Novartis».

 

«Σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα διαφάνειας και το πώς χρησιμοποιεί κανείς το δημόσιο χρήμα, η θέση μου είναι ξεκάθαρη», είπε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να αποφανθεί για όποιον έχει βάλει το χέρι στο μέλι. Το σχέδιο της κυβέρνησης όμως είναι οι ποινικές διώξεις πολιτικών αντιπάλων και μάλιστα, κάποιοι Υπουργοί το έχουν ήδη προαναγγείλει ευθέως και απροκάλυπτα».

 

«Δεν σέβονται τη Δημοκρατία μας και θεωρούν ότι είναι φυσικοί δικαστές και ταυτόχρονα νομοθέτες», δήλωσε ο κ.Κικίλιας προσθέτοντας πως είναι προφανές ότι «επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της και επειδή επέρχεται βαριά απάντηση από τον ελληνικό λαό σε σχέση με αυτά που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και αυτά που έκαναν μετεκλογικά, προσπαθούν οι κομματικοί ιμπρεσάριοι του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι πάρα πολύ “καλοί” σε αυτό, να διαμορφώνουν πρόσκαιρα πολιτικές εντυπώσεις, να αλλάξουν την ατζέντα και να την πάνε είκοσι χρόνια πίσω».

 

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση πως «έχει μια Εξεταστική Επιτροπή ανοιχτή για μήνες, διαπομπεύουν ανθρώπους, προσπαθούν να σπιλώσουν την τιμή ακόμη και πρώην πρωθυπουργών του κ.Πικραμένου και του κ.Σαμαρά».

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας ο κ. Κικίλιας είπε πως «ο κ. Καμμένος έχει πει τόσα πολλά που έχει «χαθεί η μπάλα» για το τι θεωρεί ο ίδιος, διέσυρε τη χώρα και εμφάνισε ως πολύ αδύναμο Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα πηγαίνοντας στις ΗΠΑ και παρουσιάζοντας ένα δικό του plan b για τα Σκόπια. Η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση τον διέψευσε σε ό,τι έχει να κάνει με τις αμερικανικές ή τις νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Στα θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής είχαμε δύο επικίνδυνους πολιτικούς, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά, οι οποίοι αντιμάχονταν δημοσίως μεταξύ τους, εκστομίζουν τέτοιες κατηγορίες για τις οποίες πρέπει να επιληφθεί ο εισαγγελέας και θα έρθει η ώρα της διερεύνησης των πολιτικών ευθυνών.»

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤι βλέπει η BofA πίσω από τις εξαγορές της Motor Oil
Επόμενο άρθροΠούλησε τις δραστηριότητες στην Πολωνία η Societe Generale