«Στο ΓΠΝΑ έχουμε διαπιστώσει σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ Μ-Θ και την διοίκηση του νοσοκομείου ότι, έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα στην καταπολέμηση της διαφθοράς,» σχολίασε στο περιθώριο του 1ου Πανέβριου Ιατρικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος επιθεωρητών υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ)Σταύρος Ευαγγελάτος ,σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «στον νομό Έβρου έχουν γίνει παρεμβάσεις στην καταπολέμηση της διαφθοράς οι οποίες είναι αξιοσημείωτες.»

Όπως διευκρίνησε , «απόλυτα νούμερα διαφθοράς δεν έχουμε γιατί υπάρχουν περιστατικά τα οποία καταγγέλλονται και περιστατικά που δεν καταγγέλλονται. Από την άλλη πλευρά τακτικούς ελέγχους στο κομμάτι της υγείας με σκοπό την αποτροπή του προληπτικού χαρακτήρα του όλου αυτού φαινομένου δεν μπορούν να γίνουν γιατί υπάρχει πληθώρα καταγγελιών η οποία κατακλύζει και την δική μας υπηρεσία, άρα μόνο μέσω καταγγελιών μπορούμε σε αυτήν την φάση να επέμβουμε.»

«Το Σώμα επιθεωρητών υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς της κακοδιοίκησης, της κακοδιαχείρισης όχι μόνο στα ευρύτερα κομμάτια του στενού δημόσιου τομέα αλλά και στον δημόσιο τομέα οπουδήποτε υπάρχει σχετική εμπλοκή με διαδικασίες του δημοσίου,» είπε ο κ. Ευαγγελάτος και υπογράμμισε πως « τα τελευταία χρόνια το έργο της υπηρεσίας έχει γίνει γνωστό στην κοινωνία ο αντίκτυπος είναι σημαντικός και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έχει αναγνωρίσει το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας σαν την αιχμή του δόρατος κατά της διαφθοράς.»

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελάτο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου δικαιοσύνης έχει κάνει δεκτό το αίτημα του ΣΕΥΥΠ καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν 113 νέοι επιθεωρητές προκειμένου να ενισχύσουν το έργο του Σώματος επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς στον χώρο της υγείας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ευαγγελάτος ανέφερε ότι, « ο κόσμος βλέπει ότι οι καταγγελίες πιάνουν τόπο, στην πράξη ασχολούμαστε με τις καταγγελίες. Αρα καλούμε οποιανδήποτε περιέλθει στην αντίληψη του τέτοια περιστατικά, κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρησης να τα καταγγέλλει στην υπηρεσία μας με σκοπό να ασκήσουμε και εμείς την όποια παρέμβαση μας.»

Την εκδήλωσε διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Εβρου και ο Σύλλογος Ιατρών του Ε.Σ.Υ. του Π.Γ.Ν.Α. σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και το 216 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝίκη με 70.8% του προσωρινού προέδρου Τοκάγεφ στο Καζακστάν
Επόμενο άρθροΗμερίδα ΣΘΕΒ για τις αλλαγές και εξελίξεις στα εργασιακά