Τις 15 έφτασαν οι γυναικοκτονίες μέσα σε επτά μήνες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εντείνονται και οι αντιδράσεις. Την Τρίτη νέα συγκέντρωση και πορεία οργάνωσαν φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες στο Σύνταγμα.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση ήταν στις 19:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο πριν τις 21:00 οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έφτασαν στο Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης: Είσαι γυναίκα σήμερα; Είσαι φοβισμένη, κακοποιημένη, βιασμένη, εν δυνάμει δολοφονημένη

Φραγμός των ΜΑΤ

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να ανοίξουν πανό το οποίο έγραφε «γυναικοκτονίες» μπροστά από τη Βουλή, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις τους περιοριόρισαν στο απέναντι πεζοδρόμιο, δημιουργώντας φραγμό.

Μία από τις διαδηλώτριες φέρεται να φώναζε «θέλω να δείξω το πανό στη Βουλή των Ελλήνων».

Τα ΜΑΤ σύμφωνα με μαρτυρίες δεν επέτρεψαν στις διαδηλώτριες και τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πάνω πλευρά του Συντάγματος.

Τα συνθήματα

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα: «Δεν ήταν το αλκοόλ ούτε η ανεργία, το χέρι του το σήκωσε η πατριαρχία», «πότε δεν θα ξεχάσουμε τι κάναν σε καμία, στον δρόμο θα τσακίσουμε την πατριαρχία», «σ’ αυτή την κοινωνία, την πατριαρχική, χαίρομαι που έχω εσένα γι’ αδερφή», «θέλουμε να μείνουμε όλες ζωντανές και όχι να μετράμε για πάντα τις νεκρές», «πρώτα λέτε σπάστε τη σιωπή κι ύστερα ξεπλένετε τον κακοποιητή».

Μεταξύ των πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένες και ένα με το σύνθημα «Ας πεθάνει κι ένας άντρας», που δείχνει την αυξανόμενη οργή για τις δολοφονίες γυναικών που γίνοναι όλο και περισσότερες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Νέα προκλητική κίνηση – ΑντιNAVTEX ανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου
Επόμενο άρθροΔιπλό τζακ ποτ στο Τζόκερ