Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα νησιά για τη δημιουργία των κλειστών δομών φιλοξενίας των μεταναστών. Οι τοπικές κοινωνίες  ζητούν την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της επίταξης εκτάσεων γης.

Στο Μανταμάδο της Λέσβου πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση κατά της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ σήμερα στις 10.00 το πρωί κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Για την κυβέρνηση, πάντως, εκείνο που προέχει και υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία είναι η αποσυμφόρηση των νησιών και η θωράκιση των συνόρων. Παράλληλα  θα ενισχυθούν οι 36 δήμοι που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού  με εκταμιεύσεις συνολικού ύψους 9.500.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου  αποφάσισε να διακόψει  κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου  για την επίταξη των γαιών  στα νησιά .

Σχετική είδηση: Λαϊκή συνέλευση Μανταμάδου : ούτε σπιθαμή για κλειστές φυλακές

Πρώτη συγκέντρωση κατά της επίταξης στο Αίπος- όχι σε Κλειστό Κέντρο Κράτησης

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Την τελευταία του πνοή άφησε ο 42χρονος Γιώργος Τσιγαρίδας – Εργαζόταν ως dj σε νυχτερινό κέντρο
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκαν 14 προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου