Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας διοργάνωσε σήμερα, το συνδικάτο εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό. Αιχμή των κινητοποιήσεων η ανεργία, οι απολύσεις, και τα μετρά που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τον κλάδο.

Οι συγκεντρωμένοι επιδίωξαν να συναντηθούν με τον υπουργό . Όταν όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό, σε πρώτη φάση οδηγήθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στην οδό Σταδίου, για να επιστρέψουν και πάλι στο υπουργείο καθώς ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν δεκτοί απο επιτροπή στελεχών.

(EUROKINISSI)

Σε ανακοίνωση του το συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής επισημαίνει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να μεταφέρει το βάρος της κρίσης για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους , στα πλαίσια του λεγόμενου «δίκαιου επιμερισμού».
Για τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού και επισιτιστικού κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των αερομεταφορών, καταργούν κάθε μέτρο ελέγχου του εισερχόμενου τουρισμού και πρόληψης κατά του κορονοϊού, την ώρα που εξακολουθούν να κουνούν σε εμάς το δάχτυλο για την «ατομική ευθύνη» και την υπευθυνότητα, επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του συνδικάτου. Προσθέτουν δε ότι η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε το δημόσιο από τις αναιρέσεις-“Πράσινο φως” για αποζημιώσεις των θυμάτων
Επόμενο άρθροΠάτρα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Ρίου