Πλήθος κόσμου και πολλοί……..παρατρεχάμενοι παρευρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο θεατράκι του Αναύρου στο Βόλο, για να παρακολουθήσει την εκδήλωση του Τμήματος ”AHEPA HJ 13 Argonauts Volos” με τίτλο : ”Μαγνησία 2030: Ένα διαμετακομιστικό κέντρο με διεθνή εμβέλεια”. Κύριος ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και συνομιλητές οι κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας και ο κ. Σπύρος Νιαβής, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέπτυξε τις δράσεις της Κυβέρνησης ως προς το σχέδιο προώθησης της Μαγνησίας ως διαμετακομιστικός κόμβος τονίζοντας πως η Μαγνησία μπορεί να καταστεί ένας διαμετακομιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια που θα καταφέρει μέσα στην επόμενη δεκαετία να διαμορφώσει νέες θέσεις απασχόλησης, συνθήκες ευημερίας για όλους και ρυθμούς ανάπτυξης για την περιοχή.

Οπως υποστήριξε, έχουν γίνει παρεμβάσεις τα τρία τελευταία χρόνια, όσον αφορά το λιμάνι, τη νέα γραμμή από τον Αλμυρό προς το κεντρικό σύστημα, το Εμπορευματικό Κέντρο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, την αξιοποίηση του λιμανιού και των άλλων υποδομών της Μαγνησίας κι έτσι θα συνεχιστεί το έργο την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής, Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, μίλησε για δύο στοιχεία που καθιστούν, όπως είπε, ευοίωνο το μέλλον της Μαγνησίας. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει ένα σχέδιο, η Μαγνησία να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Νιαβής, Επίκουρος Καθηγητής Περιφερειακής Οικονομικής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σημείωσε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης των υποδομών, μέσω ενός στρατηγικού σχεδιασμού που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Από την πλευρά του ο κ. Λάμπρος Βελούδος, πρόεδρος του τοπικού τμήματος AHEPA σημείωσε πως οι Αχέπανς μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό και να λειτουργήσουν ως πόλος εισροής επενδυτικών αμερικανικών κεφαλαίων.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς……..καλύτερα;;;;;;;; Ο χρόνος θα δείξει………

Νίκος   Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠαρασκευή το ματς με τον Παναιτωλικό και Σάββατο (17/9) η φιέστα της μεγάλης επιστροφής!
Επόμενο άρθροΜοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: Το ΥΠΕΞ ζητάει σεβασμό των δικαιωμάτων του και καταδικάζει την απομόνωση