Έξω από τη ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ και την απεργία της 18ης Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό, στην οποία καλούν ήδη ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι προπαγανδίζουν την αναγκαιότητα της απεργίας στις 18/2, ενώ το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι: «Η αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εργολάβοι ιδιωτικής εταιρίας security απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο της ΓΣΕΕ σε μέλη της διοίκησης. Φοβούνται τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Οι αθλιότητές τους δε θα περάσουν».

Σε δήλωσή του από την κινητοποίηση, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ανάφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε εδώ μέλη διοικήσεων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων για να διαδηλώσουμε ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των ΓΣΕΕ, η οποία εκπληρώνει το βρώμικο ρόλο που της έχουν αναθέσει κυβέρνηση – εργοδοσία. Χθες, το συνέδριο του ΕΚΑ επιβεβαίωσε την απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη και την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απέναντι σ’ αυτή την επίθεση, μας λέει ότι είναι μικρό το κακό, ότι δεν έγινε και τίποτα.

Μας λένε δηλαδή ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύει κανείς 40 χρόνια, ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύεις μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρεις μια σύνταξη «πτωχοκομείου». Ότι είναι μικρό το κακό, η συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ και η αρπαγή 7 δισ. ευρώ. Γι’ αυτό η εργοδοσία και η κυβέρνηση θέλουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μείνει ακούνητη. Γι’ αυτό συνεδριάζει για να εμποδίσει την απεργία, για να κάνει συνέδριο με νόθους και την εργοδοσία μέσα. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη της απεργίας στις 18 Φλεβάρη».

Τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της Σάμου, ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 6μμ στα γραφεία του εργατικού κέντρου στο Καρλοβασι, διοργανώνουν σύσκεψη για ασφαλιστικό.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡιζόμυλο: Θρήνος για τον χαμό 48χρονου άνδρα
Επόμενο άρθροΦ. Γεννηματά: “Να πάμε την Ελλάδα μπροστά και να αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίζει” (video)