Ως Ημέρα Πανελλαδικής δράσης για την υγεία, έχει οριστεί η Τρίτη 7 Απριλίου και στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό συμβολικές συγκεντρώσεις με τη λήψη των ανάλογων μέτρων έξω από τα νοσοκομεία. Παράλληλα αρκετοί εξωνοσοκομειακοί φορείς έχουν ήδη εκφράσει τη στήριξή τους στην κινητοποίηση που στόχο έχει την εξασφάλιση όλων των μέσων που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση της μάχης ενάντια στον κορονοϊό. Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών έχει ανακοινώσει αναλυτική λίστα δράσεων από τις τοπικές ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και τους φορείς που στηρίζουν.

Συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, η ΑΔΕΔΥ, τo EKA, το ΠΑΜΕ , εργατικά κέντρα, αλλά και αρκετοί φορείς έχουν βγάλει σχετικές ανακοινώσεις, αλλά και Πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων που τονίζει ότι: «Ο σύλλογός μας στηρίζει τη δράση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ( ΟΕΝΓΕ),  που έχει κηρύξει την Τρίτη 7 Απριλίου ως ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία , που σύμφωνα με ανακοίνωση της αιχμή είναι οι διεκδικήσεις για:   μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς».

Επίσης Δήμοι στηρίζουν την κινητοποίηση, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων, ο δήμαρχος Κώστας  Πελετίδης και μέλη  της   Δημοτικής Αρχής, θα παραβρεθούν αύριο, Τρίτη 7 Απριλίου, στη  1μ.μ., στην κινητοποίηση  (παράσταση διαμαρτυρίας) που έχουν  εξαγγείλει  η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και το εργατικό Κέντρο Πάτρας, στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝΠ «ο Άγιος Αντρέας».

Οι συγκεντρώσεις αλλά και οι συνεντεύξεις Τύπου έχουν προγραμματιστεί τόσο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, όσο και στην επαρχία.

Μερικές από τις συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ
Άγιος Σάββας Προαύλιο 12 μεσ – 2μμ
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Πύλη 8.30πμ
Αγλαΐα Κυριακού

(μαζί με Αγία Σοφία)

Πύλη 8.πμ
Αγία Όλγα Πύλη 12 μεσ
ΑΤΤΙΚΟ Αίθριο – είσοδος 8πμ-10πμ
Σωτηρία Πύλη 8.30πμ
Παίδων Πεντέλης Πύλη 12 μεσ
Κρατικό Νίκαιας Πύλη 12 μεσ
Ερυθρός Πύλη 12 μεσ
Έλενα Βενιζέλου Πύλη 9.00πμ
Σισμανόγλειο Πύλη 12 μεσ
Τζάνειο Πύλη 10πμ- 12
Μεταξά Πύλη 6.30πμ
Αμαλία Φλέμινγκ Πύλη 12.30μμ
Ασκληπιείο Βούλας Κτίριο Διοίκησης 9πμ- 11πμ
Ευαγγελισμός Πύλη ΤΕΠ 8πμ -10πμ
Θριάσιο Πύλη 1μμ – 3μμ
Ιπποκράτειο Προαύλιο 11πμ -1μμ
Κ.Υ. Περιστερίου   10πμ -11πμ

 

                          

 

   
ΙΔΙΩΤ. ΥΓΕΙΑ

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΠΕ.

Πύλη 7πμ -8.30πμ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣ. Πύλη 8πμ -10πμ
ΨΝΘ ΘΕΣ. Πύλη 8πμ -10πμ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣ. Πύλη 8πμ -10πμ
Κ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣ. Πύλη 8πμ -10πμ
ΠΑΓΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Πύλη 12 μεσ
ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΗΡΑΚ. Πύλη 8.30πμ
Δουρούτη Γιάννενα Πύλη 1μμ -3μμ
Νοσοκομείο Χανίων Πύλη 10πμ-12μεσ
ΝΟΣ.  ΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Πύλη 12 μεσ

Eπίσης θα γίνει συγκέντρωση στις 9πμ έξω από το Δρομοκαΐτειο ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι: «Με αίσθημα ευθύνης αναστέλλουμε την Απεργιακή κινητοποίηση της 7 Απρίλη. Την μεταφέρουμε για την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΗ με την ίδια μορφή και διεκδικητικό πλαίσιο.
Είναι στην διακριτική ευχέρεια των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων να αποφασίσουν μορφές δράσης την Τρίτη 7 Απριλίου αναδεικνύοντας τις δυσχέρειες και τις ελλείψεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις συναθροίσεις.
Πάνω απ’ όλα προασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία τέτοιες δύσκολες στιγμές»

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροEπίδομα 800 ευρώ: Η διαδικασία για να το λάβουν και εργαζόμενοι σε επίσχεση
Επόμενο άρθροΠού πήγαν τα εμφράγματα εν μέσω πανδημίας COVID-19;