Αποφασισμένος να διατηρήσει τη σιωπή του φέρεται να είναι ο 45χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο κτήριο της Εφορίας Κοζάνης. Ο δράστης που κρίθηκε προφυλακιστέος δεν μίλησε ούτε στον ανακριτή αλλά ούτε και στον εισαγγελέα για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη. Την ίδια ώρα, «κατέβηκε» από το διαδίκτυο, με παρέμβαση εισαγγελέα το video που είδε το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά την επίθεση στη ΔΟΥ.


Με απόλυτη ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και προσήλωση στο στόχο του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 45χρονος μπαίνει στην εφορία και κατευθύνεται στα γραφεία των ανυποψίαστων υπαλλήλων. Αποστολή του ο θάνατος. «Μπήκε μέσα τον βλέπει ο συνάδελφος του λέει σας παρακαλώ κύριε από τη θυρίδα θα γίνει η εξυπηρέτηση και βγάζει μέσα από το σακίδιο το τσεκούρι και αρχίζει να χτυπά με το τσεκούρι τον υπάλληλο» αναφέρει ο Ηλίας Ζουμπούλης, Πρόεδρος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας.

Οι κινήσεις του σοκάρουν. Η έκφρασή του παγώνει. Ακολουθούν σκηνές φρίκης. Η αγριότητα πρωτοφανής. Το τσεκούρι πέφτει με μανία στο κεφάλι και στα σώματα. Όποιον βρει μπροστά του. Όποιον προλάβει…Τέσσερις υπάλληλοι τραυματίζονται σοβαρά.

Αλαφιασμένοι και τρομοκρατημένοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι κατευθύνονται τρέχοντας προς την έξοδο. Το φονικό έργο του 45χρονου σταματά όταν ο διευθυντής της εφορίας δίνει μάχη σώμα με σώμα και τον αφοπλίζει δίνει μάχη σώμα με σώμα και τον αφοπλίζει. Μία γυναίκα πεσμένη στο έδαφος και ο δράστης με επιμονή να προσπαθεί να πετύχει τον στόχο του. Ένα και δύο χτυπήματα…Το σκηνικό ανατριχιαστικό, παντού αίματα, φωνές από τον κόσμο και πανικός.

«Εκείνη τη στιγμή λειτουργεί το ένστικτο. Δεν το έπαιξα προστάτης των εργαζομένων. Όταν τον είδα το μόνο που έκανα ήταν να σώσω την κοπέλα. Σκεφτείτε ότι δεν την γνώρισα γιατί ήταν γεμάτη στα αίματα» τόνισε ο Διευθυντής της Εφορίας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ωστόσο, για το πώς διέρρευσε το οπτικό υλικό της επίθεση, το οποίο βρίσκεται στο σκληρό δίσκο στη ΔΟΥ Κοζάνης ζήτησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Ένα αντίγραφο έχει δοθεί στην Αστυνομία και ήδη βρίσκεται ως προανακριτικό υλικό και το άλλο σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ -έχει σταλεί στα κεντρικά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Την παρέμβαση επίσης του Εισαγγελέα ζήτησε και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης Γιάννης Ποδιώτης για να «κατέβει» το βίντεο της επίθεσης.

Αρκετοί ήταν μάλιστα και οι συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης, το οποία επικοινώνησαν με τον κ. Ποδιώτη, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την ανάρτηση αυτή. Την παρέμβαση και της ΕΣΗΕΜ-Θ αναμένεται επίσης να ζητήσει ο κ. Ποδιώτης έτσι ώστε να κρατηθεί η δημοσιογραφική δεοντολογία και να προστατευτούν τα θύματα της επίθεσης.

«Ο συλληφθείς είχε εισέλθει στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και αφού έβγαλε ένα τσεκούρι, από σακίδιο πλάτης που έφερε μαζί του, επιτέθηκε απρόκλητα σε παρευρισκόμενους υπαλλήλους, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις εξ’ αυτών, ενώ στην προσπάθειά της να διαφύγει τραυματίστηκε ελαφρά άλλη μια υπάλληλος» αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών εφοριακών εξέδωσε το Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου»

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική. Η γενική της κατάσταση είναι σταθερή και διαφεύγει τον κίνδυνο. Είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) με μηχανική υποστήριξη. Παρουσιάζει σταδιακά μικρές βελτιώσεις. Η κατάσταση της είναι σοβαρή και η εξέλιξη της θα κριθεί μετά από νευροχειρουργική και γναθοχειρουργική εκτίμηση κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Με μηχανική υποστήριξη. Έχει υποβληθεί σε σοβαρές νευροχειρουργικές επεμβάσεις. Η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη λόγω βαρύτατων βλαβών στον εγκέφαλο. Εμφανίζει μικρά σημεία βελτίωσης. Οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΕΛ υποδέχτηκε την Ξάνθη με τον ύμνο του… ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΔεν τα κατάφερε στο Περιστέρι ο Πανιώνιος και υποβιβάστηκε μετά από 23 χρόνια!