Η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε πριν από λίγο τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάχθηκαν 142 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 157 βουλευτές σε σύνολο 299 ψηφισάντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αλλαγή του Συντάγματος μπορεί πλέον να συγκροτείται εξεταστική επιτροπή στη Βουλή με τις ψήφους 120 βουλευτών, δηλαδή των 2/5 των 300 βουλευτών.

Αυτή η αλλαγή πλέον δεν εξαρτά τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία. Έτσι μετά τη στήριξη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και παρά την καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τους βουλευτές της ΝΔ, η εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη «λίστα Πέτσα» θα συγκροτηθεί και θα έχει δύο μήνες χρόνο για να προχωρήσει στην έρευνά της και να καταθέσει το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται επίσης ότι η εξεταστική επιτροπή θα έχει 29 μέλη και θα εκπροσωπούνται αναλογικά με την κοινοβουλευτικής τους δύναμη όλα τα κόμματα της βουλής.

Επισημαίνεται επίσης ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος είχε διαγραφεί πρόσφατα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Γεραπετρίτης – Καιροσκοπική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας για εξεταστική – Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό – Υπάρχει πανδημία απευθείας αναθέσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛάρισα – Πέθανε η Φανή Αγορίτσα – Φιλόλογος και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ
Επόμενο άρθροΑπογραφή 2021 – Με επίσκεψη η διαδικασία για όσους δεν κάνουν ηλεκτρονική δήλωση