Ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού Ραούλ Μπράβο συνελήφθη στην Ισπανία στα πλαίσια μιας συντονισμένης επιχείρησης εξάρθρωσης ενός κυκλώματος “στησίματος” ποδοσφαιρικών αγώνων που περιλαμβάνει αρκετούς παίκτες της La Liga και στελέχη των συλλόγων.

 

Μεταξύ άλλων, οι παίκτες της La Liga που συνελήφθησαν στην Ισπανία την Τρίτη το πρωί ήταν ο Σάμουελ Αλόνσο της Χετάφε, ο Μπόρχα Φερνάντεθ της Βαγιαδολίδ και ο παλαίμαχος παίκτης Κάρλος Αράντα, Ο Samuel Saiz, ο δανεικός από την Λιντς προπονητής της Χέταφε, συνελήφθη επίσης, όπως κι ο Ινίγο Λόπεθ, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ.

 

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του προέδρου της Ουέσκα, Αγουστίν Λασαόσα καθώς και του επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ισπανικής ομάδας, Χουάν Κάρλος Γκαλίνδο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, όλοι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τουλάχιστον 10 αγώνες της La Liga. Μόνο την περασμένη σεζόν, η La Liga υπέβαλε 39 καταγγελίες στην αστυνομία σχετικά με ενδεχόμενα περιστατικά “στησίματος” αγώνων.

”Στο ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον μόνο το αποτέλεσμα που ‘στήνεται’, αλλά μάλλον υπάρχει μια τάση για ‘στήσιμο’ συνθηκών του αγώνα, όπως ο αριθμός των κόρνερ, κάτι που έχουμε αναφέρει εδώ στη La Liga. Με το ‘στήσιμο’ των αγώνων αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη απειλή για τον αθλητισμό παγκοσμίως”, δήλωσε ο πρόεδρος της La Liga Javier Tebas.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο17 νέα ξενοδοχεία από την Travelodge φέτος

Επόμενο άρθροΕπένδυση στον αυτοματισμό – ανησυχούν οι εργαζόμενοι