Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι, στα Προπύλαια, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που φέρνει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ επικρίνουν την κυβέρνηση και μέρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων ότι «κλείνουν τ’ αυτιά» στη φωνή των εκπαιδευτικών και ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων, αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

Ύστερα από την παρέμβαση των τριών διδασκαλικών ομοσπονδιών καταφέραμε να υπάρξει μια δυνητικότητα και όχι υποχρεωτικότητα στη χρήση της κάμερας, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.
Υπάρχουν γονείς με παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συναινούν στη διαδικασία και γονείς που δεν συναινούν, διευκρίνισε. Όπως είπε θα εφαρμοστεί σε κάποια σχολεία που οι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν και θα λάβουν το σχετικό ρίσκο, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπεισόδια, ξύλο και συλλήψεις στα Καμίνια μεταξύ χούλιγκαν και αστυνομικών
Επόμενο άρθροΟ Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Η ιστορική δικαίωση έχει σκοπό να ενώσει και όχι να χωρίσει τους λαούς»