Τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη των Ελλήνων εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον ισχυρό σεισμό στην επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, και είπε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία.

Παράλληλα, και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε σήμερα τις ευχαριστίες του με αναρτήσεις του στην ελληνική, την αγγλική και την τουρκική γλώσσα.

Ο κ. Δένδιας στην επικοινωνία που είχαν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ο υπουργός Εξωτερικών, επικοινώνησε και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη προς τις οικογένειες των θυμάτων και τον τουρκικό λαό εξέφρασε με ανάρτησή του και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον Τουρκικό λαό, για τη σκληρή δοκιμασία που περνά και τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στο twitter με αφορμή τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία.
«Η αλληλεγγύη στην ανακούφιση των πληγέντων και στη διάσωση των εγκλωβισμένων, είναι για τον ελληνικό λαό αυτονόητη.
Είμαστε πάντα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη» τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στον λαό της Τουρκίας για τα θύματα και τις καταστροφές εξέφρασε το ΚΚΕ με μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Τουρκίας.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του με το λαό της χώρας σας για τα πολυάριθμα θύματα και τις τεράστιες ζημιές, που για άλλη μια φορά, προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Ανατολική Τουρκία.
Από την εμπειρία και της δικής μας χώρας γνωρίζουμε πολύ καλά, πως δεν είναι μοιραίο ο λαός να πληρώνει τέτοιο βαρύ φόρο αίματος από τα ανάλογα φυσικά σεισμικά φαινόμενα. Υπάρχουν κοινωνικό-οικονομικές αιτίες για την υποβάθμιση της αντισεισμικής προστασίας, οι ρίζες τους βρίσκονται στην φύση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που εξυπηρετούν οι διάφορες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
Παρακαλούμε να μεταβιβάσετε στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας» ανέφεραν.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΦ. Γεννηματά: “Το Κίνημα Αλλαγής είναι ρυθμιστής και θα γίνει πρωταγωνιστής” (video)