Ξαφνική ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στο χώρο των ΑΕΙ, ενόψει των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί σε δυο ανώτατα Ιδρύματα (τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο), για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων διοίκησης τους.

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου, με την εκλογική «μηχανή» να έχει ήδη ξεκινήσει στα δυο Ιδρύματα και τους υποψήφιους για την διοίκηση του να προετοιμάζονται.

Ωστόσο, οι εφορευτικές επιτροπές των δυο ΑΕΙ έλαβαν επείγον τηλεφώνημα από την πλευρά του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στο οποίο υπάγεται το σύστημα «Ζευς» με το οποίο θα γίνουν «ηλεκτρονικά» οι εκλογές. Στο τηλεφώνημα αυτό τους ενημέρωσαν ότι οι εκλογές πρέπει να …αναβληθούν, καθώς επίκεινται αλλαγές στο πληροφοριακό σύστημα του «Ζευς», ενώ θα σταλούν άμεσα σχετικές διευκρινήσεις.

Παρότι δημιουργήθηκε ένα «αλαλούμ» στις υπηρεσίες των εφορευτικών επιτροπών των δυο Ιδρυμάτων, η είδηση τελικά αποδείχθηκε λανθασμένη.

Από το υπουργείο Παιδείας, σε ερωτήματα που έγιναν προς τις αρμόδιες για τις εκλογές υπηρεσίες του, η απάντηση ήταν ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά.

Λάθος

Όπως ανέφεραν δε οι εκπρόσωποι της αρμόδιας γενικής γραμματείας ανώτατης εκπαίδευσης, έγινε λάθος από το Δίκτυο που διαχειρίζεται το «Ζευς» (το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και οι διαδικασίες εξελίσσονται κανονικά.

Έτσι, ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης του αναμένεται να περάσει το «κράς τεστ» του την ερχόμενη εβδομάδα (εφόσον δεν προκύψουν άλλα προβλήματα), με την εκλογή των πρώτων δυο πανεπιστημιακών Συμβουλίων.

Μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα, τα Συμβούλια διοίκησης ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στα πανεπιστήμια  Γεωπονικό, Πειραιώς, Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Πολυτεχνείο Κρήτης, Δημοκρίτειο Θράκης, Αιγαίου και Θεσσαλίας.

Και συγκεκριμένα: Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας οι εκλογές για τα εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου διοίκησης του θα γίνουν στις 17 Οκτωβρίου, στο Πολυτεχνείο Κρήτης οι εκλογές θα γίνουν την 24η Οκτωβρίου, στα Ιωάννινα επίσης στις 24 Οκτωβρίου, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο πανεπιστήμιο Πειραιώς στις 25 Οκτωβρίου, στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο στις 26 Οκτωβρίου, στο Δημοκρίτειο στις 31 Οκτωβρίου, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 3 Νοεμβρίου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαφούνης: Οι θέσεις του για την πιθανότητα μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων
Επόμενο άρθροΗ Μπάγερν έφτασε τα 31 αήττητα ματς σε ομίλους κι έσπασε το ρεκόρ της Ρεάλ!