Στη σύναψη συμφωνίας με τη Berliner Sparkasse, Branch of Landesbank Berlin AG προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς για την παροχή πιστωτικής γραμμής με σκοπό τη στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες συναλλάσσονται με γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της δέσμευσης της Τράπεζας Πειραιώς για την ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας, η Τράπεζα θα χρηματοδοτεί, με ανταγωνιστικούς όρους και σε συνεργασία με τη Berliner Sparkasse, επενδύσεις σε διάφορους κλάδους, μεταξύ των οποίων οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και μεγάλα έργα υποδομών.

 

Όπως τονίζει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στην Τράπεζα Πειραιώς, Αθανάσιος Βλαχόπουλος, «η συμφωνία θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν και του διασυνοριακού εμπορίου, στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για πρωτοβουλία που εντάσσεται στη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η ενίσχυση των διεθνών εμπορικών σχέσεων αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενδυνάμωση του ρόλου των ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων στη διεθνή οικονομία».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓενικό Δικαστήριο της ΕΕ :Παρακρατούνται 1,182 εκατ. ευρώ στον γεωργικό τομέα
Επόμενο άρθροΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ: Νέος Διευθυντής Εξαγωγών