Κοινή συνάντηση εργασίας των Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 στα γραφεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός, ο πρόεδρος των Υπεραστικών Συγκοινωνιών Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο νομικός σύμβουλος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος καθώς και μέλη της διοίκησης των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των συγκοινωνιών, αστικών και υπεραστικών, από την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, καθώς οι συγκοινωνίες ήταν ένας από τους κλάδους που συνέχισαν το έργο τους καθ’ όλη την διάρκεια της καραντίνας έχοντας ζημία της τάξης του 90% ενώ και με την λήξη της καραντίνας και την επιστροφή στην κανονικότητα η ζημία συνεχίζει να αγγίζει το 60%.
Πιο συγκεκριμένα τόσο ο κ. Ευαγγελινός όσο και ο κ. Κολυνδρίνης έθεσαν στον κ. Τριαντόπουλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μεταφορών, όχι μόνο στην Μαγνησία αλλά ευρύτερα, και συνεργάστηκαν διεξοδικά για την αντιμετώπιση τους, ενώ αναφέρθηκαν και στα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναφορικά με την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού όπου και δεν προβλεπόταν η καταβολή της στα λεωφορεία με τη νομική μορφή της «Κοινωνίας» ωστόσο μετά από την συνεργασία με τον κ. Τριαντόπουλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το ζήτημα οδηγήθηκε σε λύση και τις προηγούμενες ημέρες καταβλήθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων η πρώτη δόση.
«Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Τριαντόπουλο ο οποίος έγινε κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετά από τις αφόρητες πιέσεις που του ασκήσαμε δούλεψε ακούραστα ώστε να βρεθεί λύση και να μπορέσουν και οι Κοινωνίες να ενταχθούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού», αναφέρει ο κ. Ευαγγελινός.
Ο ίδιος προσθέτει πως «όλο αυτό το διάστημα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Κολυνδρίνη και τον κ. Τριαντόπουλο και μπορούμε να δίνουμε λύσεις σε πολλά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της καραντίνας και του κορονοϊού».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Υπεραστικών Συγκοινωνιών Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο για την άμεση ανταπόκριση αναφορικά με το πρόβλημα που είχε προκύψει με την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στα λεωφορεία που είχαν τη νομική μορφή Κοινωνίας και τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει ένας άνθρωπος σαν τον κ. Τριαντόπουλο στο Υπουργείο Οικονομικών με τον οποίο μπορούμε να έχουμε μια τόσο άμεση συνεργασία και ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα όχι μόνο έσκυψε ακούραστα πάνω από τα προβλήματα μας αλλά κατάφερε να δώσει και λύσεις».
Τέλος ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών πως η κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεχή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, έχουν σκύψει με μεγάλη προσοχή πάνω στα προβλήματα όλων των κλάδων, αλλά.και των συγκοινωνιών που έχουν πληγεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η επεξεργασία μέτρων και λύσεων για την στήριξη επιχειρήσεων, ιδιοκτητών και εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών, όπως και σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Προηγούμενο άρθροΚαταχωρήθηκαν 843 δηλώσεις χαλαζόπληκτων παραγωγών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου
Επόμενο άρθροΑναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων από την επιστρεπτέα προκαταβολή επειδή δεν έχουν ταμειακή μηχανή