Τις παρατηρήσεις της επί των προτάσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, καταθέτει η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης στρατιωτικών αξιωματούχων Ελλάδας – Τουρκίας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας σχετικά με τις προτάσεις Στόλτεμπεργκ, που αποτυπώνονται σε ένα κείμενο πλαίσιο μισής σελίδας  με γενικές αρχές αμοιβαιότητας για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, όπως ενημερώνει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Ειρήνη Ζαρκαδούλα η εμπλοκή του ΝΑΤΟ ξεκίνησε περίπου στις 12 Αυγούστου, λίγο πριν το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο.

Τότε η ελληνική πλευρά είχε διαμηνύσει ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε συζήτηση εάν δεν ενημερώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος τον Γενς Στόλτεμπεργκ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν αποσυρθεί ο τουρκικός στόλος. Με την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέϊς στο λιμάνι της Αττάλειας καθώς δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε το διάστημα 2 έως 12 Σεπτεμβρίου, συνεχίζονται και οι συζητήσεις επί των προτάσεων του Γ.Γ του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο. Αύριο 16/9 θα πραγματοποιηθεί και η τακτική συνάντηση του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες : Ειρήνη Ζαρκαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔείγματα ειλικρινών προθέσεων για εκτόνωση ζητά η Αθήνα από Άγκυρα – Επίσκεψη Σ. Μισέλ και Αιγύπτιου ΥπΕξ
Επόμενο άρθροApple: Χωρίς νέο iPhone η παρουσίαση προϊόντων του Σεπτεμβρίου