Η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Makedonia Palace φιλοξένησε από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2018 το Europe Congress – MCE South Europe 2018, την αναγνωρισμένη συνάντηση επαγγελματιών υψηλού επιπέδου της βιομηχανίας των συναντήσεων.

 

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Thessaloniki Convention Bureau (TCB): “Το Europe Congress – MCE South Europe αποτελεί την κορυφαία ετήσια Β2Β συνάντηση προμηθευτών και αγοραστών MICE (Meeting – Incentives – Conferences – Exhibitions) από την περιοχή της Νοτίου Ευρώπης. Μετά την Κωνσταντινούπολη, τη Ρώμη και τη Σικελία, η υψηλού επιπέδου αυτή Β2Β διοργάνωση ήρθε στη Θεσσαλονίκη και έδωσε τη δυνατότητα να προβληθεί στοχευμένα ο προορισμός, οι υποδομές και οι υπηρεσίες που προσφέρει, σε συνολικά 80 hosted buyers από όλο τον κόσμο. Οι 160 συμμετέχοντες είχαν τη ευκαιρία να αναπτύξουν εταιρικές συνεργασίες μέσα από τις 2400 προκαθορισμένες συναντήσεις – B2B meetings που πραγματοποιήθηκαν και να ανταλλάξουν γνώσεις μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και networking activities”.

 

Μέσα από το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης η Θεσσαλονίκη αναδείχτηκε ως ο ιδανικός προορισμός διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων. Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε το κοινό στην Προβλήτα 1 του ΟΛΘ, το οποίο επισκέφτηκε στη συνέχεια το Μουσείο Κινηματογράφου και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης. Ακόμη, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης στην Άνω Πόλη και τα κάστρα, ενώ οι χορευτές της Swing Academy, μια σύγχρονη και νεανική ομάδα της πόλης, ξεσήκωσε το κοινό στους ρυθμούς της.

 

“Η φιλοξενία του MCE South Europe στη Θεσσαλονίκη ήταν μία μοναδική ευκαιρία ανάδειξης του προορισμού σε ένα αναγνωρισμένο κοινό επαγγελματιών παγκοσμίως και συνέβαλε ουσιαστικά στη προσέλκυση διοργανώσεων ΜΙCE για την πόλη”, σημείωσε το Thessaloniki Convention Bureau.

 

Σημειώνεται ότι πέραν του του Makedonia Palace, η διοργάνωση είχε την υποστήριξη της Aegean Airlines, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθροΠαραβάτις του διεθνούς δικαίου Τουρκία