Μηνύματα για τον κοινό βηματισμό Αθήνας – Λευκωσίας και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο έστειλε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εθνικά θέματα, το άνοιγμα της χώρας μας στον τουρισμό, καθώς και στην επικείμενη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας της Covid-19, διαψεύδοντας όσους είχαν αμφιβολίες, και συνεπώς έχουν πλέον επανεκκινήσει την οικονομική τους δραστηριότητα.

Παράλληλα, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Νεοφύτου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την ατζέντα των Συνόδων Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως την Πέμπτη.

«Θα έχουμε μία πολύ δύσκολη, αλλά ελπίζω θετική ως προς την εξέλιξή της, διαπραγμάτευση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Μαζί θα αγωνιστούμε για να στηρίξουμε τον πυρήνα της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θεωρώ ότι είναι μία τολμηρή πρόταση που πρέπει να υιοθετηθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Κύπρος συντονίζουν τις κινήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εθνικές προκλήσεις, βασιζόμενες πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο και στους αδιάρρηκτους δεσμούς τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης και ο βουλευτής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 23 νέα κρούσματα κορονοϊού – Kανένας θάνατος
Επόμενο άρθροΘετικός στον κορονοϊό ο 72χρονος ομογενής από το Τέξας