Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουλτάν Αχμέντ Αλ Τζαμπέρ, σε συνέχεια της επίσκεψης του Κ.Μητσοτάκη στα ΗΑΕ, στις αρχές Φεβρουαρίου. Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο του Forum διευρυμένης στρατηγικής συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο χώρες, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε επενδύσεις ήδη προκαλούμε σημαντικό ενδιαφέρον για αυτά που γίνονται στη χώρα. Οι αγορές κεφαλαίου επιβραβεύουν την Ελλάδα και προσφέρουν ιστορικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καλωσορίζοντας τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας των ΗΑΕ, επεσήμανε και πάλι,  ότι η χώρα του είναι δεσμευμένη να εξετάσει διάφορους τομείς συνεργασίας με την Ελλάδα, φέρνονας στο προσκήνιο τους σχεδιασμούς του Άμπου Ντάμπι για επενδύσεις στη χώρα μας σε διάφορους τομείς.

Σειρά  συναντήσεων έχουν σήμερα  υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, με τα τριάντα μέλη της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που εκτείνεται από την οικονομία και τις επενδύσεις  έως την άμυνα, την ενέργεια , το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA
Επόμενο άρθροΒόλος: Παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και έκλεψε από ηλικιωμένη χρήματα και χρυσαφικά