Η ενημέρωση των start uppers για τα διαθέσιμα και επερχόμενα χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία, καθώς και γενικότερα η από κοινού χάραξη της στρατηγικής για την υποστήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, με περισσότερους από 120 εκπροσώπους start up επιχειρήσεων. Η συνάντηση εργασίας αποτελεί συνέχεια της επιτυχούς διοργάνωσης του Περιπτέρου 12 – «Ψηφιακή Ελλάδα» από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ στη φετινή ΔΕΘ.

 

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «έκρηξη» από πλευράς ίδρυσης νεοφυών επιχειρήσεων στην χώρα μας τα τελευταία 2 – 3 χρόνια, με θετικό το στοιχείο ότι το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνον στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων ο κ. Παππάς είπε ότι μπορούν να αποτελέσουν τους πρεσβευτές της χώρας για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της διεθνώς. Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησαν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ ακόμη και σε εταιρίες κολοσσούς σε παγκόσμιο επίπεδο που συμμετείχαν στην ΔΕΘ.

 

Ο κ. Παππάς επισήμανε επίσης ότι ο ρόλος των νεοφυών επιχειρήσεων στην γενικότερη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας που βρίσκεται σε εξέλιξη μπορεί να είναι σημαντικός.

 

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία καθώς έχει εισέλθει πλέον σε αναπτυξιακούς ρυθμούς μετά την μακρά δημοσιονομική κρίση. Αναφέρθηκε σε τομείς που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλάνο για την χώρα μας, το οποίο διευκολύνει σημαντικά την πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας ΨΗΠΤΕ Στέλιος Ράλλης καθώς και η Ειδική Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, του υπουργείο Οικονομιας Ευγενία Φωτονιάτα, που αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλαίσιο χρηματοδότης μέσω ΕΣΠΑ προς τις νεοφυείς επιχείρησεις.

 

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των νεοφυών επιχειρηματιών και των παρισταμένων υπουργών και γενικών γραμματέων για σειρά ζητημάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.

 

Από τους περισσότερους επιχειρηματίες εκφράστηκε ικανοποίηση για την συνάντηση αυτή, που όπως είπαν είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στα χρόνια που αυτοί δραστηριοποιούνται.

 

Οι νέοι επιχειρηματίες εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, τον προβληματισμό τους για ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με φορολογικά, γραφειοκρατικά και θεσμικά προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων. 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο1 εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους της Αττικής
Επόμενο άρθροΈξοδος της Ιταλίας από το ευρώ θα ήταν αυτοκτονία