Την Πέμπτη και Παρασκευή 25 & 26.10.2018 πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη η τρίτη συνεδρίαση μεταξύ των συμμετεχόντων του ευρωπαϊκού προγράμματος “ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ: Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

 

Ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στο πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος (Interreg) Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020. Στο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, συμμετέχουν επίσης ο Δήμος Ρόδου (επικεφαλής δικαιούχος), ο Δήμος Θήρας, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού και το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Frederick.

 

Από το Δήμο Θήρας συμμετείχε στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Λουκάς Μπελλώνιας. Τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης συμμετείχε και το ΚΤΕΛ Θήρας, καθώς ως φορέας υλοποίησης του αστικού μεταφορικού έργου συνεργάζεται με το Δήμο Θήρας για την ανάπτυξη τηλεματικών εφαρμογών στις στάσεις, τις λεγόμενες έξυπνες στάσεις.

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων αφού επικαιροποίησαν τον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου, διατύπωσαν εκ νέου τους ειδικότερους στόχους του, οι οποίοι αφορούν όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα αστικών μεταφορών.

 

 

Ανάμεσα στα ζητούμενα ενός τέτοιου συστήματος είναι η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, η μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της αύξησης χρήσης των ΜΜΜ, η μείωση εκπομπών CO2 και λοιπών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και η μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης των συγκοινωνιακών υποδομών των περιοχών στόχου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και της εμπειρίας των επισκεπτών από την καλύτερη και ακριβέστερη ενημέρωση αναφορικά με τα δρομολόγια των ΜΜΜ καθώς και η μείωση του αριθμού των ατυχημάτων λόγω της μείωσης μετακινήσεων με ΙΧ.

 

Εκτός των άμεσων ωφελειών, απώτερος στόχος των φορέων του έργου ΕΥΚΙΝΗΣΗ, είναι η διεύρυνση της συμμετοχής του σε διακρατικές δράσεις, η διάδραση και η ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλες περιοχές όμοιων ή διαφορετικών χαρακτηριστικών (νησιωτικές, ηπειρωτικές ή μικτές περιοχές όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Κύπρος), και η καθιέρωσή τους ως αξιόπιστοι διακρατικοί εταίροι.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροRyanair: Νέο δρομολόγιο Κέρκυρα – Λίβερπουλ το 2019
Επόμενο άρθροΟι πλειστηριασμοί πρέπει να στοχεύουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές