Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση, που διήρκεσε δύο ώρες, τόνισε το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για τα θέματα της Παιδείας. «Να στηρίξουμε τα σχολεία» είπε «που είναι το κέντρο της εκπαίδευσης.» Και επεσήμανε ότι το όραμα της κυβέρνησης είναι «Μία παιδεία, που να μην προσφέρει μόνο στείρες γνώσεις, αλλά και πραγματικές δεξιότητες για να μπορέσουν τα παιδιά, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τον απολογισμό της δράσης του υπουργείου για τους πρώτους έξι μήνες και τον προγραμματισμό για τους επόμενους 12 μήνες. Όπως, την επίσπευση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή, τους 5.250 διορισμούς στην γενική εκπαίδευση, που έχουν προκηρυχτεί, την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όσους δήμους δεν είχε εφαρμοστεί έως τώρα.
Μετά την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένεται δεύτερο νομοσχέδιο, που θα αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣοκαριστικό βίντεο από την αγορά της Ουχάν από όπου άρχισε ο κοροναϊός
Επόμενο άρθροΤΩΡΑ: Τροχαίο στη Διμηνίου – Ι.Χ παρέσυρε πεζή γυναίκα (φωτό)