Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Στην ψηφοφορία, 157 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, δύο ψήφισαν κατά, ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής. Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ στράφηκε στη δικαιοσύνη κατά του πρώην υφυπουργού για αναρτήσεις που έκανε ο κ. Πολάκης, στις οποίες ανέφερε ότι, εταιρεία της συζύγου του κ. Μαραβέγια είχε λάβει επιδοτήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο.

Ο,τι έχω πει είναι αληθές, υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί του αιτήματος άρσης ασυλίας του, κάνοντας έναν απολογισμό των υποθέσεων που έχει αποκαλύψει ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον οποίο είναι υπεύθυνος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

”Κατά τη διάρκεια της τετραετίας Μητσοτάκη συζητήθηκαν στη Βουλή επτά αιτήματα για άρση της ασυλίας μου και στα πολιτικά δικαστήρια περί τις 15 αγωγές, με τις οποίες οι ενάγοντες μου ζητούσαν συνολικά περίπου 1εκ. ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, με στόχο να φοβηθώ, να αιμορραγήσω οικονομικά, να ταλαιπωρηθώ ψυχολογικά και οικογενειακά, για να σταματήσω να ενοχλώ και να «συνετιστώ», κάνοντας τα στραβά μάτια στη διαπλοκή και τη διαφθορά που κάνουν πάρτι. Για όλες τις υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει, έχω δικαιωθεί πλήρως, με τη βούλα των Δικαστηρίων! Ο,τι έχω πει και καταγγείλει, ήταν ΑΛΗΘΕΣ”!

Όσον αφορά στην υπόθεση Μαραβέγια, o Π. Πολάκης κατέθεσε σειρά εγγράφων με τα οποία αποδεικνύεται, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ότι, ”ενώ ο κ. Μαραβέγιας πιάστηκε έτοιμος να φορτώσει τη γίδα στην πλάτη, συνέχισε απτόητος να δίνει συνεντεύξεις λέγοντας ψέμματα”.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής Μαγνησίας Κ. Μαραβέγιας ανέφερε: ”Υποτονικός, Συκοφάντης, Άσχετος αλλά προπάντων Δειλός ο κ. Πολάκης, αφού για δεύτερη φορά αρκέστηκε στο μονόλογο του κι αρνήθηκε να με αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο. Η πρώτη νίκη ήρθε σήμερα με την άρση της ασυλίας του. Η οριστική δικαίωση για μένα και τη Μαρία, στις δικαστικές αίθουσες”.

Προηγούμενο άρθροΕπίσημο το διαζύγιο με τον Πάρντιου
Επόμενο άρθροΕυρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι για την πορεία της ΕΕ οι Έλληνες