Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, για τις εργασιακές σχέσεις και την 7ημερη εργασία με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματίες στην Κω. Η ΝΔ επιμένει ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε «είναι προϊόν μοντάζ του ΣΥΡΙΖΑ» και παρουσίασε νέο βίντεο με άλλα αποσπάσματα από τους διαλόγους που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους καταστηματάρχες. Για το θέμα διασταύρωσαν τα ξίφη τους, σε τηλεοπτική εκπομπή στον «ΑΛΦΑ», η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη και λίγο μετά η κ.Αχτσιόγλου επανήλθε με δήλωσή της ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Πριν από ένα μήνα ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το σχέδιό του για 7ήμερη εργασία. Από τη στιγμή εκείνη τα στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να πείσουν ότι δεν εννοούσε αυτό που όλοι ακούσαμε. Χτες ήρθε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης συζητά με επιχειρηματίες, ένας εκ των οποίων του θέτει μετ΄ επιτάσεως την 7ήμερη εργασία καθώς και να πάψει να επικρέμεται ο έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης εργασίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν απέκλεισε ρητά την 7ήμερη εργασία αλλά είπε ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Καλούμε κυρίως τη ΝΔ να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια τα οποία επιθυμεί να σαρώσει. Είναι η απαγόρευση της 7ήμερης εργασίας; Είναι το 8ωρο; Ή μήπως είναι οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς».

Όπως επισημαίνει η υπουργός Εργασίας: «Σήμερα, σε πρωινή εκπομπή του «ALPHA», στην οποία συμμετείχα, έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Η κ. Ζαχαράκη, εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ρόλο παρουσιάστριας της εκπομπής, έδωσε «πάσα» στον αέρα για την προβολή ενός κομμένου βίντεο που είχε στείλει η ίδια η ΝΔ στο κανάλι στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε άλλο ζήτημα, προκειμένου να αποδείξει ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε την τοποθέτηση που έκανε και ότι αυτό ήταν κατασκευασμένη είδηση από την κυβέρνηση» υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου.

«Κατόπιν τούτου, καλούμε τον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA«, αλλά και όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην αποκρύψουν το επίμαχο βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και, κυρίως, καλούμε τη ΝΔ να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας. Είναι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας; Το 8ωρο; Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς;» διερωτάται η κ. Αχτσιόγλου.

ΝΔ: Η απερχόμενη κυβέρνηση εξακολουθεί να κατασκευάζει fake news

«Η μελλοντική εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Έφη Αχτσιόγλου έχασε σήμερα την ψυχραιμία της, όταν με βίντεο που προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha καταρρίφθηκαν ενώπιόν της τα fake news που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια για την δήθεν επταήμερη εργασία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Στη συνολική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που προέβαλε ο Alpha, από πουθενά δεν προέκυψε καμία απολύτως αναφορά για τη δήθεν επταήμερη εργασία, όπως θέλησαν για μια ακόμη φορά να διακινήσουν τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ με κοπτοραπτική. Ενοχλημένη η κ. Αχτσιόγλου που καταρρίφθηκαν τα fake news της, αξίωσε εκ των υστέρων απ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να αναμεταδώσουν το ψεύτικο μονταρισμένο βίντεο του Μαξίμου, στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τάχα να απαντά σε επιχειρηματία για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ».

Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει: «Υπερθεματίζουμε του αιτήματος της κ. Αχτσιόγλου. Καλούμε και εμείς τα τηλεοπτικά κανάλια να προβάλουν όποια αποσπάσματα επιθυμούν από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στη συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς της Κω. Διότι έτσι, όλοι πια θα καταλάβουν τις μεθόδους με τις οποίες η απερχόμενη κυβέρνηση εξακολουθεί να κατασκευάζει fake news, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές».

ΚΚΕ: Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ έβαλαν τις βάσεις της εργασιακής ζούγκλας

«Οι αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου για την περαιτέρω αποσάρθρωση του εργάσιμου χρόνου, που σπεύδει να υιοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης, βρίσκουν έδαφος στο θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη-μέλη» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 7ήμερη εργασία.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι απαράδεκτες δηλώσεις Μητσοτάκη δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ έβαλαν τις βάσεις της εργασιακής ζούγκλας κι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να την ολοκληρώσει καταργώντας ουσιαστικά την Κυριακάτικη αργία σε μια σειρά κλάδους και επικυρώνοντας συμβάσεις που προβλέπουν 7ήμερη, 9ήμερη και 11ήμερη συνεχή εργασία. Ας μην κάνει, λοιπόν, την ανήξερη η κα Αχτσιόγλου, καθώς η υπογραφή της βρίσκεται σε δύο τέτοιες συμβάσεις, που υπογράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, μία στον Τουρισμό και μία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

«Απέναντι στην κάλπικη προεκλογική τους αντιπαράθεση και στο μνημονιακό οδοστρωτήρα και των τριών, ο λαός και οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να αντιπαλέψει από καλύτερες θέσεις αυτή τη βαρβαρότητα, να διεκδικήσει δουλειά με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία (video)

Μοιράσου το άρθρο:



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία (video)
Επόμενο άρθροΠολιτική κρίση στην Αλβανία: Διαμάχη του προέδρου Μέτα με τον πρωθυπουργό Ράμα