Από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και πρόσθεσε ότι, θα συναινέσουμε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής, ενώ  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατέληξε να είναι η νέα Δεξιά .  Η κα Γεννηματά  ξεκαθάρισε εκ νέου οτι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία , αλλά ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα πράξει ότι χρειάζεται για να υπάρχει σταθερότητα, σταθερό εκλογικό σύστημα.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατέληξε  να είναι η νέα Δεξιά και υποστήριξε  ότι δημιουργησε το κυμα αγανάκτησης με τον τρόπο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια κι αυτό εκφράστηκε με ψήφο υπέρ , της ΝΔ.

Προσθεσε δε , η κα Γεννηματά, ότι η πραγματικότητα είναι πως είτε ψηφίσει κανείς Τσίπρα είτε Μητσοτάκη, στο τέλος βγαίνει ο κύριος Καραμανλής, είπε η κ. Γεννηματά, εξηγώντας πως «ολοφάνερα ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε με καραμανλική συνιστώσα κι έκανε ό,τι μπορούσε για να εξαφανίσει και να ξεπλύνει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και για το γεγονός ότι η χώρα μπήκε στην κρίση και τα μνημόνια».

Σε ότι αφορά τους εκλογικούς στόχους  απέφυγε να προσδιορίσει αριθμητικά την αισιοδοξία της όμως υπόγράμμισε  ότι :

«Δεν βάζουμε πήχη και είμαι αισιόδοξη, δεν ξεκινώ έναν αγώνα για να μην πετύχουμε τον στόχο μας. Είχαμε ζητήσει την τρίτη θέση και πετύχαμε το στόχο, κλείνοντας οριστικά τον δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ο στόχος είναι να είμαστε ισχυρή προοδευτική δύναμη στο πολιτικό σύστημα της χώρας».

Η κα Γεννηματά παρουσίασε την επιλογή του ΚΙΝΑΛ, στις επερχόμενες εκλογές,  ώς το αντίβαρο, απένατι στην συντήρηση και τον λαϊκισμό και καλέσε τους πολίτες να αναλογιστούν τι θα συμβεί στη χώρα με μια ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία στα εργασιακά, με μια κυριαρχία της Δεξιάς, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, να καίγεται η Ελλάδα ξανά, να σαμποτάρεται η προσπάθεια από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.

Σε ότι αφορά την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας αν πίστευε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα όφειλε να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. «Εμείς αμέσως ζητήσαμε την καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο της ΕΕ που θα γίνει μεθαύριο και ζητήσαμε συγκεκριμένα μέτρα. Πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία εφόσον συνεχίζονται όλες αυτές οι προκλήσεις οι οποίες κλιμακώνονται» είπε και τόνισε ότι η ίδια θα θέσει το θέμα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στην προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών και πως «ο κ. Τσίπρας πρέπει να διεκδικήσει αυτά που πρέπει και να μην υπάρξουν μέχρι τις εκλογές ζητήματα που θα ζημιώσουν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙράκ: Ρουκέτα έπληξε γραφεία πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών
Επόμενο άρθροΣεμινάριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας