Ξεκίνησε, χθες, Τρίτη η δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση με πρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντεπ και την πρώην σύζυγο του Άμπερ Χερντ. Ο ηθοποιός έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της βρετανικής εφημερίδας Sun για δημοσίευμα το οποίο υποστήριζε ότι κακοποιούσε σωματικά την Άμπερ.

Ο 57χρονος ηθοποιός κατέθεσε αγωγή εναντίον της εκδοτικής εταιρείας της Sun, της News Group Newspapers, και του διευθυντή της Νταν Γούτον, για δυσφήμιση σχετικά με το δημοσίευμα που υπέγραφε ο Γούτον, τον Απρίλιο του 2018, το οποίο αποκαλούσε τον Ντεπ «αυτός που χτυπάει την σύζυγό του».

Δεύτερη μέρα της δίκης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου και τα ξένα μέσα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τζόνι Ντεπ φέρεται να χαστούκισε την πρώην σύζυγο του επειδή εκείνη γέλασε με ένα από τα τατουάζ που κοσμούν το σώμα του, κάτι το οποίο όμως αρνείται ο ηθοποιός και κάνει λόγο για «αναληθή περιστατικά».

H εφημερίδα Sun από τη μεριά της υπερασπίστηκε την ακρίβεια του άρθρου το οποίο δημοσιεύθηκε το 2018 και αναφέρθηκε σε «συντριπτικά στοιχεία».

Η Άμπερ Χερντ ισχυρίζεται ότι ο Τζόνι Ντεπ την χτύπησε για πρώτη φορά στις αρχές του 2013 και είναι μόνο μια από τις τουλάχιστον 14 διαφορετικές περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορεί τον πρώην σύζυγο της ότι άσκησε βία πάνω της.

Η δικηγόρος της News Group Newspapers, Sasha Wass, της εκδοτικής εταιρείας που ανήκει η εφημερίδα Sun έθεσε ερώτηση στον Τζόνι Ντεπ για το περιστατικό βιας που τοποθετείται τον Μάρτιο του 2013 και είχε ως αφορμή το τατουάζ που φέρει στο κορμί του και γράφει «Wino Forever».

Το συγκεκριμένο τατουάζ αρχικά έγραφε «Winona Forever» και ο Τζόνι Ντεπ το είχε «χτυπήσει» όταν ήταν ζευγάρι με την ηθοποιό Γουινόνα Ράιντερ, όμως όταν χώρισαν, το 1993, το άλλαξε.

Η κ. Wass είπε ότι η κ. Άμπερ Χερντ είχε αστειευτεί με το τατουάζ σε μια στιγμή που έπινε αρκετά μετά από περίπου 160 ημέρες ηρεμίας. Ο Τζόνι Ντέπ απάντησε πως: «Δεν θυμάμαι καμία συζήτηση».

Η δικηγόρος δήλωσε ότι ο ηθοποιός χτύπησε την πρώην σύζυγό του στο πρόσωπο και πρόσθεσε: «Την χαστουκίσατε περισσότερες από μία φορές, γιατί αφού την χαστουκίσατε την πρώτη φορά, δεν αντέδρασε, απλώς σας κοίταξε έντονα, και αυτό σας θύμωσε περισσότερο και την χαστουκίσατε ξανά».

Ο Τζόνι Ντεπ απάντησε πως: «Αυτό είναι προφανώς αναληθές» ενώ όταν του είπαν ότι είχε χτυπήσει συνολικά τρεις φορές την πρώην σύζυγο του είπε: «Λυπάμαι αλλά αυτό δεν ισχύει, κάνετε λάθος».

Το βίντεο με τα σπασμένα μπουκάλια

Και ενώ η αγωγή του Τζόνι Ντεπ κατά της Sun εκδικάζεται, η πρώην σύζυγος του Άμπερ Χερντ παρουσίασε βίντεο στο οποίο ο Ντεπ πετά ένα μπουκάλι κρασιού στο πάτωμα σε ένα μεθυσμένο ξέσπασμα και φωνάζει στην πρώην σύζυγό του «θες να δεις τρέλα; θα σου δώσω τρέλα».

Το βίντεο είναι διάρκειας 90 δευτερολέπτων και φαίνεται πως το ζευγάρι βρίσκεται στην κουζίνα και καβγαδίζει έντονα. Το βίντεο διακόπτεται όταν ο Ντεπ καταλαβαίνει ότι τον μαγνητοσκοπούν.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Επόμενο άρθροΜετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων στη Φινλανδία