Συνεδρίασε την Παρασκευή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η άρση της απαλλοτρίωσης που ζητεί η Εκκλησία για τα 46 στρέμματα γης στην προέκταση του οικοπέδου όπου έχει ανεγερθεί το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι διεκδικεί τμήμα του οικοπέδου εκτός του νοσοκομείου και όχι τον χώρο που βρίσκονται τα κτήρια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που ζητεί την άρση της δικαστικής διεκδίκησης από την Εκκλησία. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι αυτός ο χώρος είχε παραχωρηθεί για 100 χρόνια και τώρα λήγει αυτή η περίοδος.

«Αδιαπραγμάτευτο το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας»

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι δογματικά το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι αδιαπραγμάτευτο και ως προς τον τρόπο μετάδοσης δεν υπάρχει καμία ανάγκη αλλαγής.

Ωστόσο, αφήνει ελεύθερη την κάθε μητρόπολη να διαχειρίζεται γενικά τα της Θείας Λειτουργίας, ίσως και τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Ευχαριστίας (κάτι που δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση), πάντα σε συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜε Περέα και σύνθεση… ανάγκης στο Ηράκλειο
Επόμενο άρθροΔεκαέξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στο ΝΒΑ